Muslimani Trampu služe kao vreća za udaranje: Savet besan zbog porasta zločina

Savet je za porast zločina mržnje protiv muslimana optužio stavove američkog predsednika Donalda Trampa i njegovu politiku, a pogotovo zabranu ulaska migranata iz nekoliko zemalja sa muslimanskom većinom

  • 0

U SAD je u 2017. godine zabeležen porast zločina mržnje protiv muslimana od 15 odsto, u poređenju sa 2016. godinom.

Klintonova oplela po Trampu: Preti novinarima da će ih slati u zatvor i vodi rat protiv istine i razuma

Prema podacima Saveta za američko-islamske odnose, zabeleženo je 300 zločina mržnje protiv muslimana u SAD 2017. godine, dok je 2016. godine registrovano 260 ovakvih zločina u SAD.

Neki od zločina koji su se dešavali uključuju i prebijanje jednog muslimana u njujorškom okrugu Bronksu, koji je bio optužen da je terorista, dok je u novembru, porodični restoran muslimana spaljen u američkoj saveznoj državi Kanzasu, navodi Rojters.

Savet je za porast zločina mržnje protiv muslimana optužio stavove američkog predsednika Donalda Trampa i njegovu politiku, a pogotovo zabranu ulaska migranata iz nekoliko zemalja sa muslimanskom većinom.

- Do sada ništa ovako nije postojalo, da muslimanska zajednica služi kao vreća za udaranje predsedniku SAD - rekao je advokat Saveta.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA