≫ 

Tramp nije bio u dosluhu sa Rusima: Obaveštajni komitet Kongresa objavio konačan izveštaj

Američki Odbor za obaveštajne poslove Predstavničkog doma utvrdio je da nema dokaza da je bilo dosluha između kampanje američkog predsednika Donalda Trampa i Kremlja 2016. godine, saopšteno je danas u tom Odboru

  • 3

Obaveštajni komitet Predstavničkog doma Kongresa SAD objavio je svoj konačni izveštaj o ruskom mešanju u predsedničku kampanju 2016. godine.

Tramp u julu putuje u Britaniju: Sastaće se sa kraljicom Elizabetom II i Terezom Mej, a najavljeni su i protesti

Tim izveštajem, koji su sačinili republikanci, okončava se istraga koju je vodio komitet. Ona je počela obećanjem da neće biti pod uticajem partijske politike, ali se ipak tako završila. Republikanci su prošlog meseca saopštili glavne nalaze i zaključili da nije bilo saradnje kampanje Donalda Trampa s Rusijom.

Tramp se ubrzo oglasio na Tviteru.

- Čist lov na veštice! Odmah mora prestati - napisao je predsednik SAD.

Komitet je takođe zaključio da je Rusija želela da unese razdor u SAD putem hakerskih napada i društvenih mreža. Neki delovi javnog izveštaja su zatamnjeni zbog nacionalne bezbednosti, ali republikanci tvrde da će tražiti dozvolu od obaveštajnih agencija da objave još podataka.

Demokrate u komitetu se žestoko protive takvim zaključcima i tvrde na nije ispitano dovoljno svedoka ni prikupljeno dovoljno dokaza koji bi podržali nalaze.

Daljinac

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bosna

    27. april 2018 | 18:20

    Ovi kauboji ni spavat nemogu a da nemisle na Rusiju, skinite Trampa ako se neko mijesao u njegove izbore, cudo da nisu opet napalu na Indijance.

  • David

    27. april 2018 | 21:50

    To mu nekako znači da građani Amerike više veruju Rusiji nego kandidatima za predsednika Amerike..Čudi me kako nisu optužili Ruse za one oluje,poplave,zemljotrese !!??

  • Goran

    27. april 2018 | 20:24

    A zar se oni ne mesaju svuda po svetu postavlhaju i smenjuju predsednike neke milom a neke i silom pa dta se sad bune neko i njima da promesa karte

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA