Prva poseta Albaniji jednog poglavara Ruske pravoslavne crkve: Patrijarh Kiril na liturgiji u crkvi u centru Tirane (FOTO) (VIDEO)

Patrijarh Kiril zauzeo se za "čvršće veze" s pravoslavcima u Albaniji, zemlji s većinskim muslimanskim stanovništvom

  • 4

Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril prisustvovao je danas liturgiji u Saboru Vaskrsenja Hristovog u Tirani i poručio da njegova poseta Albaniji otvara novo poglavlje prijateljskih odnosa između dve zemlje.

Kiril, koji je juče doputovao je u trodnevnu posetu Albaniji, što je prva poseta jednog poglavara Ruske pravoslavne crkve toj zemlji, osvrnuo se i na progone sveštenika za vreme bivšeg režima u Albaniji, prenosi portal Albaninannews.

- Nasuprot ciljevima, koje su postavili progonitelji, religija je ta koja je vaskrsnula jer je krv mučenika seme hrišćanstva - rekao je patrijarh Kiril i pohvalio poglavara Albanske pravoslavne crkve, arhiepiskopa Anastasija zbog njegovog doprinosa u obnovi crkava, koje su uništene za vreme bivšeg režima, koji je zabranio sve religije u Albaniji.

Patrijarh u pravoslavnom hramu u centru Tirane Printskrin: Youtube/Balkanweb Com

Kanabis, oružje, mafija i braća Daltoni: Nemačka štampa o Albaniji i pregovorima sa EU

Patrijarh Kiril zauzeo se za "čvršće veze" s pravoslavcima u Albaniji, zemlji s većinskim muslimanskim stanovništvom, prenela je Hina.

- Mi, pravoslavni hršćani koji živimo u različitim zemljama, imamo iste vrednosti i moramo po njima živeti - rekao je poglavar Ruske pravoslavne crkve na liturgiji, kojoj je prisustvovalo više stotina vernika.

Prva poseta ruskog patrijarha Albaniji Printskrin: Youtube/Balkanweb Com

Patrijarh Kiril, koji je juče sleteo je na međunarodni aerodrom Majka Tereza u Tirani, gde ga je dočekao poglavar Albanske pravoslavne crkve, arhiepiskop Anastasije, rekao je tada da je to "prva istorijska mirovna poseta od izuzetnog značaja".

Patrijarh Kiril planira da se tokom posete sastane i sa predsednikom i premijerom Albanije, preneo je ranije AP.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA