≫ 

Novi udarac za medije: Tramp nije prisustvovao prestižnoj večeri za novinare u Beloj kući (VIDEO)

Tramp, koji često napada "nepoštene" medije i "lažnim vestima" naziva negativne informacije o sebi, drugi put uzastopno je ignorisao godišnju večeru novinara akreditovanih u Beloj kući, što je tradicionalno prilika i za razmenu reči komičara i predsednika pred očima celog Vašingtona i nekih holivudskih zvezda

  • 0

Donald Tramp se radije sastao sa svojim glasačima u Vašingtonu - naselju u Mičigenu, nego sa elitom štampe koju nastavlja da ponižava, a koja se okupila u glavnom gradu Vašingtonu, na prestižnoj večeri u Beloj kući.

Tim udarcem štampi, koju smatra nepravednom prema njemu, američki predsednik je izabrao da u subotu ode u predgrađe Detroita na miting tokom kampanje u kojoj govori o svojim dostignućima u ekonomskim pitanjima.

Merkelova posle Makrona posetila Trampa: Predsednik SAD zasenio kancelarku, u fokusu njeno skamenjeno lice (FOTO) (VIDEO)

Tramp sa svojim pristalicama Foto: Tanjug/AP

Tramp koji često napada "nepoštene" medije i "lažnim vestima" naziva negativne informacije o sebi, drugi put uzastopno je ignorisao godišnju večeru novinara akreditovanih u Beloj kući, što je tradicionalno prilika i za razmenu reči komičara i predsednika pred očima celog Vašingtona i nekih holivudskih zvezda.

- Zašto bih želeo da budem zatvoren u sali s grupom levičara lažnih vesti koji me mrze? - napisao je predsednik u imejlu kampanji koji je objavila Republikanska stranka.

Komentarišući predsednikov bojkot večere u Beloj kući, istoričar Džulijan Zelizer rekao je za "Atlantik" da to "odsustvo ima širi kontekst".

- Ne samo da je predsednik izuzetno neprijateljski prema štampi, ispitujući njen legitimitet i optužujući novinare da su neprijatelji države, već on ne prihvata nikoga osim pokreta Foks Njus-Brajtbart - ultra-konzervativnih medija koji ga podržavaju - dodao je on.

Najjasniji znak Trampovog odbacivanja medija je "njegova odluka da se, od kada je preuzeo dužnost, održi samo jedna konferencija za štampu, samo jedan jedini njegov susret s novinarima oči u oči", rekao je istoričar.

Tramp na mitingu u Detroitu Foto: Tanjug/AP

VIDEO:  KNJIGA O TRAMPU: Delo Majkla Vulfa koje je izazvalo kontraverze u svetu

Daljinac

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA