Dragani se sudi na Malti jer se sumnja da je ubila dva muškarca SEKSOM: Tužilaštvo odugovlači misteriozni slučaj (FOTO)

Branilac Peter Fenec izneo je primedbe zbog liste dokaza koji su u aprilu ove godine podneti sudu u Malti, a na kojima se nalaze svedoci koje je pozvalo tužilaštvo, a koji su već svedočili u ranijoj fazi

  • 2

Dragana Mijalković (44) iz Srbije uhapšena je na Malti i poslednjih 15 meseci nalazi se u pritvoru od kako se vodi krivična istraga zbog sumnjive smrti dvojice Britanaca Nevila Ajersa (78) i Dejvida Granta (67) 2016. godine.

Obojica su preminula pod sličnim okolnostima u razmaku od osam meseci. Njihova beživotna tela pronađena su u istom stanu, a na sebi su imali znakove zanemarivanja, zbog čega postoji sumnja da je za njihovu smrt odgovorna Dragana Mijalković, koja je delila stan sa njima.

Oglasila se Dragana koju optužuju da je ubila dvojicu seksom na Malti: Nisam kriva, voleo je dugu toplu kupku za opuštanje

Branilac Peter Fenec izneo je primedbe zbog liste dokaza koji su u aprilu ove godine podneti sudu u Malti, a na kojima se nalaze svedoci koje je pozvalo tužilaštvo, a koji su već svedočili u ranijoj fazi, prenosi Tajms of Malta.

- Kao što se dogodilo u prethodne četiri sedmice, ni danas nisu izneti novi dokazi - izjavio je branilac Fenec navodeći da kancelarija držvanog tužioca insistira da se pozove veliki broj svedoka koji su već svedočili.

On je istakao da je takvo ponašanje od strane kancelarije državnog tužioca neprofesionalno, zbog čega je prekršeno osnovno pravo optužene na suđenje u normalnom roku.

- Situacija je još ozbiljnija jer se gospođa Mijalković nalazi u preventivnom pritvoru zbog stalnih prigovora državnog tužioca - istakao je on i zatražio od suda da predmet preda Ustavnom sudu.

Nakon kratkog svedočenja četiri svedoka, koja su potvrdila ono što su ranije rekla, inspektor Džejms Greč zatražio je od suda da produži svedočenje medicinskog stručnjaka Marija Scerija, kako bi potvrdio da li je fizički izgled dve žrtve pre njihove smrti, koji je prikazan na snimcima tužioca, u saglasnosti sa medicinskim izveštajima dobijenim od britanskih vlasti.

Ovaj zahtev naišao je na snažan odgovor dr Petera Feneca koji se protivio medicinskom stručnjaku, koji je navodno "izrazio mišljenje" i došao do "pogrešnog zaključka" kada je ranije svedočio u postupku.

Dr Sceri je pod zakletvom izjavio da se, kada je išao na mesto nesreće, sreo sa gospođom Mijalković, koja je bila "hiperaktivna kao i uvek" i koja je pokušavala da se odbrani, "pokušavajući da objasni više stvari odjednom".3

Sud je odbacio prigovor dr Feneca, rekavši da veruje dr Sceriju kao "nezavisnom i nepristrasnom sudskom veštaku".

Međutim, kako bi umirio advokata odbrane, sud je rekao da će imenovati još dva medicinska stručnjaka koja će pomoći dr Sceriju.

Slučaj se nastavlja.

Dragana Mijalković (43) je optužena da je uzrokovala smrt dvojice muškaraca na Malti tako što ih je iscrpela seksom i da se nemarno ponašala prema njima i davala im lekove koji su bili štetni za njihovo zdravlje.

Na početku suđenja Srpkinja je negirala umešanost u smrt dvojice britanskih državljana Dejvida Granta (67) i Nevila Ajersa (78) prošle godine. Izjašnjavala se da nije kriva, ali je saslušanje nekoliko svedoka rasvetlilo slučaj.

Foto: Telegraf

Svedočili su policajci i inspektori koji su vodili istragu, kao i cimeri optužene Dragane i lekar kod kojeg je kupovala lekove. Policajci su ispričali da im je Dragana u oktobru 2016. upala u stanicu i da je uspaničeno prijavila kako je njen prijatelj ostao bez svesti u njenom stanu te da hitna pomoć ne dolazi. Policajcima je to bilo sumnjivo, pa su otišli s njom do stana gde su pronašli mrtvog Britanca, pišu malteški mediji.

Tada je pokrenuta istraga te se ispostavilo da je u februaru iste godine u Draganinom stanu preminuo drugi Britanac. Svedoci su ispričali da Ajersa držala zaključanog u kupatilu.

Tokom suđenja brojni svedoci su ispričali kako je Dragana Mijalković bila poznata po svom raskalašnom načinu života. U kazinu se kockala i provodila. Tamo je često nalazila muškarce koje je vodila kući. Jedno vreme joj je bio zabranjen ulaz u kazino.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • livia

    4. maj 2018 | 13:46

    Iscrpljivala seksom ili lekovima ubijala?? Ovoj ni orah iz ruke da ne dodirneš, a kamo li postelju da deliš!!

  • Al

    4. maj 2018 | 11:10

    44? Izgleda kao da ima 64

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA