Zbog lažne izjave policajca u zatvoru je proveo tri godine. Sada će dobiti 10 miliona dolara odštetu, ali to nije ono što je najtužnije

Buzer je bio u zatvoru jer je navodno pucao na policajaca 2011. godine, a sud mu je izrekao kauciju od 500.000 dolara za eventualno puštanje da na slobodi dočeka presudu

  • 0

Kanefah Buzer, 33-godišnji muškarac iz Filadelfije, koji je bio u zatvoru više od tri godine na osnovu lažnog svedočenja policajca Rajana Voltmana, dobio je odštetu od 10 miliona dolara.

Buzer je bio u zatvoru jer je navodno pucao na policajaca 2011. godine, a sud mu je izrekao kauciju od 500.000 dolara za eventualno puštanje da na slobodi dočeka presudu.

>>> Srbija je u 2017. isplatila 14 miliona za neosnovani pritvor: Dan iza rešetaka košta i do 20.000 dinara!

Kada je konačno počelo njegovo suđenje 2014. godine, drugi muškarac je svedočio da je on, a ne Buzer, pucao iz pištolja i to u vazduh, a ne u policajca Voltmana, preneo je AP. On je rekao da je policiji izneo sve detalje u noći kada je uhapšen, ali da to nikada nije istraženo.

Buzerove majka i sestra preminule su dok je on bio u zatvoru.

Advokati grada Filadelfije saopštili su da je Voltman napravio nevoljnu grešku i da će grad možda uložiti žalbu. Voltman ostaje zaposlen u policiji.

VIDEO: Zaplenjeno više od 30.000 neprijavljenih evra koje je suvozač u džipu krio u svom koferu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA