Evropska komisija tuži šest članica EU zbog zagađenja vazduha

Francuska, Nemačka i Britanija biće tužene zbog nepoštovanja ograničenja azot dioksida, a Mađarska, Italija i Rumunija zato što nisu uspele da smanje nivo zagađujućih čestica

  • 0

Evropska komisija odlučila je da Evropskom sudu pravde tuži Nemačku, Francusku, Mađarsku, Italiju, Rumuniju i Britaniju, zbog kršenja odredbi o kvalitetu vazduha.

Komisija je ranije najavila da će se obračunati sa članicama u kojima je zagađenje vazduha više nego što evropski propisi dozvoljavaju.

Crna magla pala na Balkan: Godišnje umre 5.400 Srba zbog kobnog vazduha, jedna država je bezbedna, a u ovim gradovima je najgore (FOTO)

Francuska, Nemačka i Britanija biće tužene zbog nepoštovanja ograničenja azot dioksida, a Mađarska, Italija i Rumunija zato što nisu uspele da smanje nivo zagađujućih čestica, prenosi Rojters.

- Komisija je morala da zaključi da u slučaju šest država članica, predložene dodatne mere nisu dovoljne za usklađivanje sa standardima što pre - rekao je evropski komesar za ekologiju Kamenu Vela.

On je naveo da su Španija, Slovačka i Češka izbegle sud tako što su obećale mere koje će im omogućiti da ispune standarde EU o kvalitetu vazduha.

VIDEO: Misteriozni dim u Banjičkoj šumi

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA