Ruski milijarder Roman Abramovič ostao bez britanske vize: Nova kasni, a sumnja se da je sve zbog slučaja "Skripal"

Upitan o Abramovičevoj vizi, ministar odbrane Britanije Ben Volas rekao je BBC-ju da ne komentarišu pojedinačne slučajeve

  • 7
Roman Abramovič Foto: Tanjug/AP

Milijarderu Romanu Abranoviču, 13. najbogatijem čoveku u Britaniji, istekla je viza koja se dodeljuje investitorima, a Bi-Bi-Si (BBC) navodi da mu obnavljanje vize traje duže nego uobičajeno.

BBC podseća da se ovo dešava tokom povećanih diplomatskih napetosti između Londona i Moskve nakon trovanja bivšeg špijuna Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije u Solzberiju 4. marta.

Izgubio je čak 534 miliona dolara za samo jedan dan: Roman Abramovič pogođen američkim sankcijama

Upitan o Abramovičevoj vizi, ministar odbrane Britanije Ben Volas rekao je BBC-ju da ne komentarišu pojedinačne slučajeve.

Iz Abramovičeve kancelarije stigao je sličan odgovor. Abramovičeva viza istekla je pre tri nedelje.

BBC-jev izveštač za unutrašnju politiku Danijel Sendfor naveo je da Abramovič po svoj prilici nesmetano posluje u Rusiji, bez mešanja Kremlja, što nagoveštava da je Abramovič blizak sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

On je naglasio da nije u potpunosti jasno da li je kašnjenje njegove nove vize na bilo koji način povezano sa pogoršanjem odnosa Britanije i Rusije.

VIDEO: Putin četvrti put postao predsednik Rusije

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    21. maj 2018 | 10:30

    Naterace ga da kupi Britaniju!!!

  • Robi

    21. maj 2018 | 12:07

    Citam izjavu Terese Mey da im netreba prljavi novac iz Moskve, Gospodjo Mey zar nije vas prljaviji koji je Bleer sa Bushom uprljao ratom u neduznom Iraku, Libiji, rusenjem i ubijanjem neduznog naroda ito samo da bi im opljackali crno zlato. Kako prozirno perete svijetu mozak kao da smo svi mi ludi a samo vi pametni. Zivim za dan kad ce vam neko stati na rep i tom vasem lopivluku naocigled svijeta.

  • Loki

    21. maj 2018 | 12:46

    Milo će ljubiti i dočekati raširenih ruku/ako sme od Tereze/.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA