≫ 

Severna Koreja ponovo preti otkazivanjem sastanka Trampa i Kima: Pensa nazvali "političkim glupanom", neće nikoga da mole

Upozorila je i da bi mogla da predloži lideru Severne Koreje Kim Džong Unu da ta zemlja razmotri samit, koji je zakazan za 12. jun u Singapuru, ukoliko SAD uvrede dobru volju Pjongjanga

  • 0

Severna Koreja ponovo je zapratila da će otkazati samit svog lidera Kim Džong-una i američkog predsednika Donalda Trampa, čije se održavanje planira za naredni mesec, navodeći da je spremna za susret u cilju nuklearnog obračuna, koliko i za sastanak za pregovaračkim stolom.

Zamenica ministra za spoljne poslove Severne Koreje Čo Son Hui rekla je da budućnost samita Pjongjanga i Vašingtona "u potpunosti" na SAD i osudila komentare američkog potpredsednika Majka Pensa, u kojima je uporedio Severnu Koreju sa Libijom, prenosi Rojters.

Da li će uopšte doći do istorijskog susreta? Tramp hvali Kima na "sva usta", a svi strahuju da će vođa uraditi isto što su njegov otac i deda (FOTO) (VIDEO)

Ona je Pensa nazvala "političkim glupanom" jer je Severnu Koreju, zemlju s nukelarnim oružjem, uporedio sa Libijom, koja je, kako je navela, samo instalirala nekoliko komada opreme i zabavljala se s njima, prenosi Bi-Bi-Si.

Upozorila je i da bi mogla da predloži lideru Severne Koreje Kim Džong Unu da ta zemlja razmotri samit, koji je zakazan za 12. jun u Singapuru, ukoliko SAD uvrede dobru volju Pjongjanga.

- Mi nećemo ni moliti SAD za dijalog niti se truditi da ih ubedimo, ukoliko ne žele da sednu s nama. Bilo da će se SAD sastati s nama u sobi za sastanke ili se susresti s nama na nuklearnom obračunu u potpunosti zavisi od odluke i ponašanja SAD - rekla je zamenica šefa severnokorejske diplomatije, a prenela severnokorejska agencija KCNA.

Pens je, naime, nagovestio da bi Severna Koreja mogla da završi kao i Libija, ukoliko ne načini korake ka denuklearizaciji, podseća AP.

VIDEO: Istorijski sastanak lidera Severne i Južne Koreje

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA