Gruzija na nogama: Narod Tbilisija i dalje je na ulicama, neće odustati dok se ne ispune svi njihovi zahtevi (VIDEO)

Proteste je organizovao otac jednog od dvojice dečaka ubijenih u Tbilisiju u decembru 2017. godine, nezadovoljan načinom na koji su tužioci vodili istragu i radom policije za koju demonstranti tvrde da prikriva počinioce zločina

  • 0

Hiljade demonstranata, koji su se okupili u Tbilisiju rekli su da će nastaviti da protestuju dok se svi njihovi zahtevi, uključujući i ostavku vlade, ne ispune.

Kako su najavili, oni će postaviti šatore ispred vlade ukoliko to bude bilo neophodno, prenosi Tas s.

Proteste je organizovao otac jednog od dvojice dečaka ubijenih u Tbilisiju u decembru 2017. godine, nezadovoljan načinom na koji su tužioci vodili istragu i radom policije za koju demonstranti tvrde da prikriva počinioce zločina.

Ne želimo još jednog Putina ovde: Gruzijci pokrenuli REJV REVOLUCIJU nakon racije u klubovima (FOTO) (VIDEO)

Oni zahtevaju i ostavku glavnog tužioca.

Okupljenima se ispred Vlade Gruzije obratio premijer Georgij Kvirikašvili koji je rekao da slučaj treba vratiti u okvire zakona, što je još više razgnevilo građane.

On je dodao i da ne namerava da podnese ostavku.

- Kada bih se uverio da bi moja ostavka koristila državi, da može da poboljša situaciju ili ublaži tenzije, neću oklevati. Ipak to trenutno nije situacija - rekao je Kvirikašvili.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA