≫ 

Nikolas Maduro odobrio puštanje 19 političkih zatvorenika

U grupi kojima je odobrena uslovna sloboda je najmanje šest članova opozicione partije Narodna volja (Voluntad Popular)

  • 0

Venecuela je danas iz zatvora oslobodila 19 od 39 političkih zatvorenika, kojima je predsednik Nikolas Maduro odobrio da budu pušteni na uslovnu slobodu.

Među danas oslobođenim zatvornicima su poslanici u Nacionalnoj skupštini Gilber Karo i Renso Prijeto, navela je na svom nalogu na Tviteru organizacija za zaštitu ljudskih prava Foro Penal.

Maduro pobedio, a Venecuela tone u siromaštvo: Pola država sveta ne priznaje izbore, građani razmišljaju samo kako da prežive (FOTO) (VIDEO)

U grupi kojima je odobrena uslovna sloboda je najmanje šest članova opozicione partije Narodna volja (Voluntad Popular), ali ne i njen osnivač Leopoldo Lopes, kaže poslanica Adrijana Pikardo.

Jedna grupa političkih zatvorenika je puštena u petak, među kojima je i bivši gradonačelnik Danijel Sebaljos, koji je bio u zatvoru od 2014. godine zbog sumnje da je ohrabrivao nasilne proteste u zemlji, prenosi Blumberg.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA