≫ 

Klinton zamera svojim kritičarima što ga stavljaju u isti koš sa muškarcima optuženim za seksualno zlostavljanje

Levinski je ranije rekla da njihovi odnosi "nisu predstavljali seksualni napad", već "zloupotrebu ovlašćenja", podseća američka agencija

  • 3

Bivši predsednik SAD Bil Klinton izjavio je danas da njegovi kritičari "zanemaruju činjenice" kada ga "stavljaju u isti koš" sa muškarcima optuženim za seksualno uznemiravanje ili napad.

On je to rekao u emisiji televizije En-Bi-Si, u odgovoru na pitanje da li je trebalo da pre 20 godina podnese ostavku zbog svojih seksualnih odnosa s članicom osoblja Bele kuće, Monikom Levinski, i da li bi pokret #MeToo promenio njegovu perspektivu, prenosi AP.

"Klinton je bio moj šef, 27 godina stariji od mene, najmoćniji čovek na planeti": Monika Levinski posle 20 godina progovorila o skandalu i krivcu

- S tim sam se suočio pre 20 godina, i više. Pokušavao sam od tada da dobro radim, i u privatnom životu i na poslu. To je sve što imam da kažem - zaključio je Bil Klinton, koji, inače, pokret #MeToo smatra "zakasnelim".

Levinski je ranije rekla da njihovi odnosi "nisu predstavljali seksualni napad", već "zloupotrebu ovlašćenja", podseća američka agencija.

#MeToo je međunarodni pokret protiv seksualnog uznemiravanja i napada, a u oktobru 2017. počeo je da se širi na društvenim mrežama u znak protesta protiv rasprostranjenosti seksualnih napada i uznemiravanja, pogotovu na radnom mestu.

VIDEO: KNJIGA O TRAMPU: Delo Majkla Vulfa koje je izazvalo kontraverze u svetu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA