≫ 

Skandal u Francuskoj: Šef Jelisejske palate pod istragom zbog korupcije

Makronovom timu se pridružio posle predsedničkih izbora u maju 2017. godine

  • 0

Francusko finansijsko tužilaštvo pokrenulo je istragu protiv generalnog sekretara Jelisejske palate Aleksisa Kolera, nakon što je udruženje za borbu protiv korupcije podnelo tužbu protiv njega.

Tužilaštvo je danas saopštilo da će istražitelji ispitati da li su poštovani propisi vezani za sukob interesa tokom obavljanja javne funkcije, prenosi AP.

Francuska vlada oštro kritikovala Trampa zbog izjava o terorističkim napadima u Parizu: Šta će na sve ovo reći Makron? (FOTO) (VIDEO)

Francusko udruženje "Antikor" sumnjiči Kolera, šefa kabineta i jednog od najbližih saradnika francuskog predsednika Emanuela Makrona, za "trgovanje uticajem" i sukob interesa u vezi s njegovom povezanošću sa Mediteranskom špediterskom kompanijom (MSC).

Koler ima porodične veze sa ovom kompanijom, čije je sedište u Ženevi.

On je radio kao visoki zvaničnik u Ministarstvu finansija od 2014. do 2016. godine, nakon čega je postao finansijski direktor u kompaniji MSC, navodi američka agencija.

Makronovom timu se pridružio posle predsedničkih izbora u maju 2017. godine.

VIDEO: Angela Merkel, Tereza Mej i Emanuel Makron stižu na Samit EU

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA