≫ 

Salvini poručio da se slaže sa novim premijerom Italije, ali da će sigurno biti svađa kao i u svakoj porodici

Lider antiimigrantske Lige je to kazao na skupu održanom u rimskoj opštini Fjumičino uoči prvog kruga lokalnih izbora koji se u nedelju održavaju u Italiji

  • 0

Vicepremijer i ministar unutrašnjih poslova u novoj vladi Italije Mateo Salvini izjavio je da je "u potpunom saglasju" sa premijerom Ðuzepeom Konteom, kao i da će se između njih "dešavati svađe kao i u svakoj porodici".

- U potpunom samo saglasju (sa Konteom), i danas smo se čuli. Dešavaće se svađe kao i u svakoj porodici, ali smo krenuli kako treba - rekao je juče Salvini, prenosi Ansa.

Lider antiimigrantske Lige je to kazao na skupu održanom u rimskoj opštini Fjumičino uoči prvog kruga lokalnih izbora koji se u nedelju održavaju u Italiji. U Fjumičinu je do sada na vlasti bila Demokratska partija nekadašnjeg premijera Matea Rencija.

Soroš pitao da li vicepremijera Italije plaća Putin, Salvini mu nije ostao dužan (FOTO)

Premijer Italije Đuzepe Konte Foto: Tanjug/AP

Ansa navodi da je Salvinija u toj opštini dočekalo oko 1.000 ljudi, a on je desetine i desetine njih pozivao da se popnu na binu, nakon čega se sa svakom osobom pojedinačno rukovao i uslikavao selfije mobilnim telefonom.

Ministarstvo spoljnih poslova Tunisa pozvalo je ranije danas na razgovor italijanskog ambasadora u znak protesta zbog komentara novog ministra unutrašnjih poslova Italije Salvinija, koji je rekao da ta severnoafrička zemlja ne šalje u inostranstvo "gospodu, već osuđenike".

Ministarstvo je saopštilo da je veoma iznenađeno zbog komentara Salvinija o migracijama između Tunisa i Evrope, preneo je AP.

Ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini Foto: Tanjug/AP

Kako je ocenilo, primedbe italijanskog ministra pokazuju "nedostatak razumevanja različitih mehanizama koordinacije između službi Tunisa i Italije, koje se bave ovim fenomenom".

Salvini je u nedelju rekao da je Tunis slobodna i demokratska zemlja, koja nije prošla kroz "ratove, epidemije, glad i kugu", a ipak, naglasio je, Tunis "ne izvozi gospodu, deluje da češće izvozi osuđenike", prenosi AP.

Italijanski ministar unutrašnjih poslova ranije danas je, takođe, rekao da Italija više neće biti "evropski izbeglički kamp" i obećao jače akcije kojima će biti smanjen broj dolazaka migranata, a vraćeni oni koji su već došli.

VIDEO: Putin četvrti put postao predsednik Rusije

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA