≫ 

Čudo u Gvatemali: U erupciji vulkana poginulo 75 osoba, skoro 200 nestalo, ali jedna beba je uspela da preživi pravi pakao (VIDEO)

Katastrofa je na različitim nivoima pogodila ukupno 1,7 milion Gvatemalaca

  • 0

U erupciji vulkana Fuego u Gvatemali koja se dogodila u nedelju, poginulo je 75 osoba, a skoro 200 je nestalo, objavili su u sredu zvaničnici. Po Institutu za forenziku, 75 osoba poginulo je u toj katastrofi, nakon što su otkrivena još dva tela u utorak, a do sada su identifikovane samo 23 osobe.

Serhio Kabanas, direktor nacionalne agencije za upravljanje prirodnim katastrofama, rekao je u utorak novinarima da se 192 osobe, čijim imenima i mestom stanovanja raspolaže, "smatraju nestalim" od nedelje.

>>> Ponovo proradio vulkan u Gvatemali: Izbacuje lavu, vlasti naredile nove evakuacije (FOTO)

Katastrofa je na različitim nivoima pogodila ukupno 1,7 milion Gvatemalaca - Foto: Tanjug/AP

U erupciji je povređeno 46 osoba, a evakuisano njih 3271.

Katastrofa je na različitim nivoima pogodila ukupno 1,7 milion Gvatemalaca.

U ponedeljak, samo dan nakon erupcije vulkana, obalu Gvatemale je pogodio i zemljotres jačine 5,2 stepena po Rihteru. Epicentar je bio u Pacifiku na dubini od 10 kilometara, objavio je američki geološki centar. U potresu nije bilo žrtava.

Strašna moć vulkana najbolje se može videti iz videa koji je snimljen iz jednog kamiona u trenucima kada se erupcija dogodila. Vozač je primetio da mu se približava veliki oblak pepela, a u pozadini se mogao čuti uspaničeni glas.

- Moramo da bežimo, ide prema nama. Idemo!

Vozač se polukružno okrenuo nasred puta, ali ubrzo ga je progutao oblak pepela.

Nakon svih tih tragičnih događaja, iz Gvatemale je ipak stigla i jedna pozitivna priča. Naime, na društvenim mrežama se pojavio snimak iz sela San Migel Los Lotes, na kome se vidi kako hrabri policajac iz ruševina i pepela vadi živu i zdravu bebu!

Lokalni mediji su ovo spašavanje proglasili velikim čudom, jer je zapravo neverovatno da je beba ostala potpuno nepovređena u jednoj od najvećih prirodnih katastrofa u istoriji te zemlje.

Pogledajte video:

VIDEO: I na Havajima je proradio vulkan

(Telegraf.rs/Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA