≫ 

Aerodrom u Švedskoj savetuje devojke da stave kašiku u donji veš, a evo i zbog čega

Ideju su preuzeli od britanske inicijative Karma Nirvana iz koje tvrde da su tako već spasili neke devojke od prisilnih brakova

  • 2

Sa aerodroma u švedskom gradu Geteborgu savetuju mladim devojkama da u donje rublje uguraju kašiku ako su prisiljene da napuste zemlju zbog dogovorenih brakova ili kako bi bile podvrgnute polnom sakaćenju, prenosi Daily Mail.

Nesvakidašnja situacija: Sirijac zarobljen na aerodromu, živi tamo već 60 dana i ne puštaju ga da se mrdne (VIDEO)

- Zbog kašike će se oglasiti detektori metala dok devojke budu prolazile sigurnosnu proveru. Devojke će nakon toga biti odvedene sa strane gde će moći da pričaju sa osobljem aerodroma.

To je poslednja prilika da pomognemo devojkama - rekla je Katarina Idegard koja se bavi takvim vrstama nasilja nad ženama u tom drugom najvećem švedskom gradu.

Kaže i da su prošle godine na nacionalnom nivou primili 139 prijava o prisilnom braku ili polnom sakaćenju devojaka putem telefonske linije otvorene za takve prijave.

Ideju su preuzeli od britanske inicijative Karma Nirvana iz koje tvrde da su tako već spasili neke devojke od prisilnih brakova.

VIDEO: Pao boing 737 kod aerodroma Hose Marti u Havani

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvezda

    6. jun 2018 | 15:55

    Bas inteligentno! Pa sad to svi znaju i oni koji odvode devojke provaravace da li je stavila nesto u veš! I,poenta je ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA