≫ 

Eksplodirao automobil bomba u Bagdadu: Poginulo osam, povređeno 27 ljudi (VIDEO)

Deo grada u kom se napad desio je uporište iračkog sveštenika Moktada Al-Sadra

  • 1

Velika eksplozija potresla je iračku prestonicu Bagdad u sredu, izveštavaju kurdski reporteri. U prvim izveštajima se navodi da se možda čulo više od jedne eksplozije, prenosi Sputnjik. Izvor iz iračke policije navodi da je najmanje osam osoba ubijeno, a 27 ranjeno kada je parkirani automobil danas eksplodirao u bagdadskom kvartu Sadr siti.

Terorista osuđen na smrt izazvao pobunu u iračkom zatvoru: U podmetnutom požaru poginulo sedam zatvorenika

Kako je naveo jedan novinar sa sedištem u Istanbulu na Tviteru, eksplozija se čula u iračkoj prestonici, a navodno ima i žrtava.

Fara Abdesamad, koja radi za UNICEF Irak, izveštava da je čula "previše poznate zvuke eksplozije" dodajući da se nada da su stanovnici Bagdada bezbedni.

Iračko Ministarstvo unutrašnjih poslova potvrdilo je da se napad dogodio, a naveli su da je došlo do "terorističke agresije".

- Nije poznato kako je eksploziv detoniran ni kako je napad sproveden, ali prvi dokazi govore da postoji mogućnost da je napadač koristio automobil za napad - navodi se iz ministarstva.

Deo grada u kom se napad desio je uporište iračkog sveštenika Moktada Al-Sadra, čija je politička opcija pobedila na izborima 12. maja. Ova partija je osvojila više mesta od bilo koje druge partije ili saveza tokom parlamentarnih izbora, izvestila je Al Džazira u maju.

VIDEO: Razoren centar za naučna istraživanja u Siriji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Лицемер

    6. jun 2018 | 22:30

    Ма само кад су демократске, цивилизоване, развијене и препуне владавине људских права државе, скинуле са власти диктатора Садама Хусеина ... сад се лакше дише.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA