Još jedno hapšenje u Singapuru: Novinari iz Južne Koreje ušli u rezidenciju severnokorejskog ambasadora, preti im zatvor

Navodi se da je policija uhapšila dve osobe zaposlene južnokorejske državne televizije, starosti 42 i 45 godina, dok se još dvojica muškaraca nalaze pod istragom

  • 0

Singapurska policija saopštila je danas da je uhapsila dvojicu južnokorejskih medijskih radnika zbog ulaska u rezidenciju severnokorejskog ambasadora u Singapuru, optuživši ih za krivično delo nezakonitog ulaska, prenosi Rojters.

- Policija je primila informaciju o krivičnom delu nezakonitog ulaska u rezidenciju ambasadora Demokratske narodne republike Koreje - saopštila je singapurska policija na Fejsbuku.

Policija u Singapuru ispitivala dvojnika Kim Džong Una: Evo šta su mu naredili

Navodi se da je policija uhapšila dve osobe zaposlene južnokorejske državne televizije, starosti 42 i 45 godina, dok se još dvojica muškaraca nalaze pod istragom.

Rojters navodi da je za ovo krivično delo predviđena kazna zatvora do tri meseca ili novčana kazna od 1.500 američkih dolara ili obe.

U Singapuru bi 12. juna trebalo da bude održan samit predsednika SAD Donalda Trampa i severnokorejskog lidera Kim Džong-una.

VIDEO: Istorijski sastanak lidera Severne i Južne Koreje

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA