≫ 

Osumnjičeni za ubistvo nemačke devojčice uhapšen u Iraku

Alija Basara (20) uhapsile su kurdske vlasti na severu Iraka

  • 2

Osumnjičeni za silovanje i ubistvo 14-godišnje devojčice u Nemačkoj, odbijeni tražilac azila Ali Basar uhapšen je u Iraku, saopštile su nemačke vlasti. Ministar unutrašnjih poslova Nemačke Horst Zehofer rekao je da su Basara (20) uhapsile kurdske vlasti na severu Iraka, na zahtev nemačke policije, prenosi Bi-Bi-Si.

Iranskom migrantu saopštili da mu nije odobren azil, on iz iz ranca izvadio flašu, posuo se tečnošću i zapalio se nasred kancelarije

Devojčica Suzana Marija Feldman iz grada Majnca nestala je 22. maja, a njeno telo je u sredu pronađeno na periferiji obližnjeg grada Visbadena, u blizini centra za izbegličkog kampa u kojem je Basar živeo. Lokalni mediji navode da je poslednji put viđena u tom kampu.

Dvadesetogodišnji Ali Basar, Foto: Tanjug/AP

NIKO GA NIJE SPREČIO DA UĐE U AVION

Policija je navela da je Basar prošle nedelje iznenada otišao s porodicom u irački grad Erbil preko Istanbula, a nemačka javnost je ogorčeno reagovala zbog bezbednosnog propusta zahvaljujući kojem je on napustio Nemačku. Prema navodima policije, Basaru i članovima njegove porodice dozvoljeno je da se ukrcaju na avion u Diseldorfu iako imena u njihovim dokumentima nisu bila ista kao imena na avionskim kartama koje su imali.

Ubistvo Suzane Marije Feldman obnovilo je kritike na račun nemačke kancelarke Angele Merkel i njene politike prema migrantima. Prethodna ubistva koja su u Nemačkoj počinili tražioci azila izazvala su gnev dela nemačkog društva zbog dolaska više od milion migranata u tu zemlju 2015. i 2016. godine.

Telo devojčice pronađeno je na periferiji Visbadena, u blizini izbegličkog kampa, Foto: Tanjug/AP

Policija je saopštila da je Feldman bila Jevrejka, ali da nema dokaza da je njeno poreklo uticalo na izvršenje zločina. Centralni savet Jevreja u Nemačkoj saopštio je da mnogi detalji oko ubistva Feldman nisu jasni i pozvao je na sprovođenje temeljne istrage, uz apel da se ne donose "preuranjeni zaključci".

ODBIJEN JOŠ 2015. GODINE, ČEKAO DEPORTACIJU

Basar je s roditeljima došao u Nemačku 2015. godine, na vrhuncu priliva migranata u tu zemlju, ali je njegov zahtev za azil odbijen iste godine i trebalo je da bude deportovan. Međutim, dobio je privremenu dozvolu za boravak dok čeka odluku o žalbi na odbacivanje zahteva za azil.

Postao je poznat policiji kao učesnik nekoliko nasilnih incidenata, uključujući pljačku. Bio je i jedan od nekoliko osumnjičenih za seksualni napad na 11-godišnju devojčicu koja je živela u istom izbegličkom kampu.

"OTKUCAO" GA DEČAK

Policija je saopštila da je jedan 13-godišnji dečak u nedelju došao u policijsku stanicu u Visbadenu i rekao inspektorima da je devojčica silovana i ubijena i označio Iračanina kao mogućeg počinioca.

VIDEO: Hladnokrvno ubistvo vlasnika diskoteke

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Лицемер

    8. jun 2018 | 21:56

    Хоће Немачка Курдима изручити своје грађане терористе који су ратовали у Сирији и Ираку или живот једне девојчице на западу вреди више него сви животи на истоку?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA