≫ 

Kraj talačke krize u centru Pariza! Oslobođene žene koje je muškarac držao u kancelariji (FOTO) (VIDEO)

Upadu su, navodi list, prethodili "komplikovani pregovori" sa muškarcem koji je tvrdio da je naoružan bombom i pištoljem

  • 6

Muškarac koji je od 16:00 sati držao najmanje dve osobe kao taoce u centru Pariza večeras je uhapšen, a taoci su oslobođeni, saopštile su francuske vlasti.

Hrvat divljao po železničkoj stanici u Minhnenu: Skidao pantalone i pokazivao genitalije, pa završio na psihijatriji

Policijski izvori navode da je reč o neuravnoteženoj osobi sa nejasnim motivima, a francuski ministar unutrašnjih poslova rekao je da su ga pregovarači teško razumeli, prenose francuski mediji.

Talačka kriza je okončana nekoliko minuta nakon što je policija upala u poslovnu zgradu u kojoj su taoci držani, a oslobođeni taoci su živi i zdravi, prenosi "Parizjen" pozivajući se na zvanične izvore.

Upadu su, navodi list, prethodili "komplikovani pregovori" sa muškarcem koji je tvrdio da je naoružan bombom i pištoljem, kao i da ima naoružanog saučesnika izvan zgrade, a tražio je da se kontaktira iranska ambasada "kako bi prosledila poruku francuskim vlastima".

Prethodno je Francuska policija saopštila da je jedan muškarac držao kao taoce najmanje dve osobe u kancelariji u centru Pariza. Po prvim informacijama među njima je bila i jedna trudna žena, prenosi Gardijan.

Kako se navodi, za sada nema indicija da se radi o terorističkom činu, prenosi AP.

Na licu mesta, u 10. arondismanu, bio je veliki je broj policijskih patrola, a u uskoj ulici francuske prestonice nalazio se i kordon.

Zarobljeno je najmanje dvoje ljudi Foto: Tanjug/AP

Pregovarači su bili u kontaktu sa čovekom, koga opisuju kao "nasilnog i odlučnog", prenosi Gardijan. Kidnaper je policiji rekao da poseduje bombu i pištolj.

Prema prvim i nezvaničnim informacijama, kidnaper je ušetao u kancelarije u centru grada oko 16 sati po lokalnom vremenu i predstavio se kao donosilac hrane. Udario je jednog čoveka u lice, ali je on uspeo da pobegne i sve ovo ispriča policiji. 

Ogroman broj policijskih snaga je na licu mesta Foto: Tanjug/AP

List "Parizijen" piše da je kidnaper poručio policiji kako kod sebe drži još dva taoca dobrog zdravstvenog stanja i trećeg koji ima teške povrede.

Svedoci tvrde kako je kidnaper rekao da "želi da se kontaktira amabasada Irana, kako bi uputila pisma vladi Francuske".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA