Skandal australijske vojske digao javnost na noge: Stavili nacističke zastave na borbeno vozilo u Avganistanu (FOTO)

Zastava je bila zakačena na vojni džip tokom partole u Avganistanu 2007. godine, a fotografiju je objavio australijski javni servis ABC

  • 6

Australijski vojnik koji je postavio zastavu sa nacističkom svastikom na borbeno vozilo u Avganistanu pre više od 10 godina, pogrešio je i kažnjen je na vreme, izjavio je danas australijski premijer Malkom Turnbul nakon što se forografija tog incidenta pojavila u javnosti.

Zastava je bila zakačena na vojni džip tokom partole u Avganistanu 2007. godine, a fotografiju je objavio australijski javni servis ABC, prenosi Rojters.

>>> Verski savet u Avganistanu zabranio samoubilačke napade, a onda je nedaleko od njih esplodirala bomba

- Zastava je uklonjena a službenik umešan u incident je disciplinski kažnjen. To je bilo pogrešno i komandanti su ga kaznili na vreme - rekao je Turnbul.

Australija je, kao saveznica SAD, imala trupe u Avganistanu 17 godina koje su se borile protiv talibana i drugih islamskih ekstremista.

Kako se navodi, ponašanje tih trupa u periodu od 2005. do 2016. godine je pod istragom, zbog optužbi da su koristili neprimerenu silu i zanemarivali ljudske živote tokom misije.

- Potpuno je neprihvatljivo koristiti tu zastavu. To je u potpunosti u suprotnosti sa vrednostima Australijskih snaga odbrane (ADF) - izjavila je australijska ministarka odbrane Maris Pejn.

VIDEO: Evo kako Sirija prkosi Americi

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bole

    14. jun 2018 | 11:24

    Moje iskreno misljenje je da su svi katolici isti i da nisu nikada ni prestali da vole tu zastavu gde god se nalazili u svetu jer ih ona sve povezuje u istoj ideji

  • Apsurdistan

    14. jun 2018 | 10:37

    А можда су војници, макар и несвесно хтели да поруче да се осећају као нацистички окупатори у туђој држави.А можда и да пошаљу поруку о "новом светском поретку". Ништа није случајно!

  • 63 PB

    14. jun 2018 | 11:03

    Komentar je suvisan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA