Trampov bivši šef predizborne kampanje ostaje u pritvoru do početka suđenja

Osnovno suđenje trebalo bi da mu počne u septembru, dok je drugo suđenje povezano s ovim zakazano za jul u Virdžiniji

  • 0

Američki federalni sud ukinuo je danas uslove kaucije u slučaju Pola Manaforta i bivšem šefu predizborne kampanje predsednika SAD Donalda Trampa odredio pritvor, zbog čega će Manafort morati da suđenje čeka iza zatvorskih rešetaka, prenosi Rojters.

Navodi se da je sudija Ejmi Berman donela ovu odluku nakon što su tužioci koji rade za specijalnog savetnika Roberta Mjulera, zaduženog za istragu uloge Rusije na američkim predsedničkim izborima 2016, optužili Manaforta da je sa saradnikom pokušao da utiče na svedoka u ovom slučaju.

Tramp zavidi Kimu: Kada on priča, njegovi slušaju, hoću i ja to (FOTO)

Rojters podseća da je Manafort od podizanja optužnice prošlog oktobra bio u kućnom pritvoru, uz obavezu nošenja urađaja za elektronski nadzor.

Osnovno suđenje trebalo bi da mu počne u septembru, dok je drugo suđenje povezano s ovim zakazano za jul u Virdžiniji.

Pol Manafort Foto: Guliver/Win McNamee/Getty Images

"FBI JE RADIO PROTIV MENE"

Američki predsednik Donald Tramp osporio je izveštaj Ministarstva pravde SAD da bivš direktor FBI Džejms Komi nije imao politički motivisan odnos prema istrazi o mejlovima Hilari Klinton.

On je takođe izneo tvrdnje da je FBI bio "potpuno pristrasan" i da su "vodeći ljudi" te agencije "kovali zaveru protiv njegovog izbora" za šefa Bele kuće 2016. godine.

Generalni inspektor Ministarstva pravde SAD, Majkl Horovic, juče je rekao da je Komi odstupao od normi FBI, ali da ne postoje dokazi da je to radio na osnovu političke pristrasnosti.

- Kranji rezultat je pogrešan. Postojala je potpuna pristrasnost - rekao je Tramp novinarima u Beloj kući komentarišući izveštaj ministarstva.

On je rekao da je Komi "bio kolovođa cele te jazbine lopova", prenosi AP.

Komi se nalazi pod istragom za moguću saradnju sa Rusijom tokom američkih predsedničkih izbora 2016. godine.

VIDEO: Da li će ovo rukovanje promeniti svet?

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA