Za dlaku izbegao smrt: Pogledajte momenat kada je pokušan atentat na predsednika Zimbabvea (VIDEO)

Prema pisanju lokalnih medija, među povređenima je i potpredsednik Kembo Mohadi

  • 0

Predsednik Zimbabvea Emerson Mnangagva preživeo je napad na političkom skupu u gradu Bulavaj, prenose lokalni mediji.

Snimci sa stadiona pokazuju kako je, u trenutku dok je Mnangagva napuštao binu s koje se obratio okupljenima, eksplodirala naprava. Predsednik nije povređen, ali nekoliko visokih zvaničnika jeste.

Masakr u Etiopiji tokom mitinga premijera: Posle eksplozije brojali mrtve i povređene (FOTO) (VIDEO)

Mnangagva je na vlast došao krajem godine zbacivši s vlasti Roberta Mugabea. Mnangagva je u Bulavaju bio u okviru kampanje pred opšte izbore koji se održavaju 30. aprila.

Savetnik predsednika za medije Džordž Karamba objavio je kako je u proteklih pet godina bilo nekoliko pokušaja atentata na Mnangagvu.

Prema pisanju lokalnih medija, među povređenima je i potpredsednik Kembo Mohadi.

Mnangagva je današnju eksploziju na stadionu nazvao "kukavičkim činom", koji neće sprečiti zemlju da održi slobodne i mirne izbore narednog meseca.

- Kampanja je do sada vođena u slobodnom i mirnom okruženju i mi nećemo dozvoliti da se ovaj kukavički čin nađe na našem putu dok se krećemo ka izborima - poručio je Mnangagva na svom nalogu na Fejsbuku, prenosi Rojters.

U intervjuu za državnu televiziju, Mnangagva je rekao da je do eksplozije naprave došlo samo nekoliko inča od njega, ali da nije njegovo vreme.

On je dodao da je bilo "tako mnogo pokušaja" da ga ubiju u prošlosti i da je na to navikao. Policija istražuje ko stoji iza eksplozije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA