Majk Pompeo o trgovini ljudima: To podriva nacionalnu bezbednost i podstiče kriminalne grupe i teroriste

Pompeo je istakao da se lično uverio u to da su iskustva iz prve ruke najkorisnija u borbi protiv trafikinga

  • 0

Američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio je da trgovina ljudima podriva nacionalnu bezbednost, tržišta i podstiče međunarodne kriminalne grupe i terorističke organizacije.

Predstavljajući izveštaj Stejt departmenta o trgovini ljudima, Pompeo je u četvrtak naveo da Islamska država i Boko Haram trgovinom ljudima obezbeđuju i izvore finansiranja.

Majk Pompeo poručio iz Singapura: Dajemo "jedinstvene" garancije Severnoj Koreji u zamenu za denuklearizaciju (VIDEO)

- SAD ostaju lider u borbi protiv ove globalne pretnje, a predsednik Donald Tramp je to označio kao prioritet za administraciju i stavio na raspolaganje sve resurse vlade za borbu protiv trgovine ljudima. Administracija će u tom smislu sarađivati sa Kongresom, nevladinim i privatnim sektorom, organizacijama za ljudska prava i žrtvama - naveo je Pompeo.

Izveštaj Stejt Departmenta o ljudskim pravima, kako je ocenio, je osnovni alat u borbi protiv modernog ropstva i daje instrukcije vladi svake zemlje kako da se izbori sa tim problemom, spreči dalju trgovinu ljudima i krivično goni one koji se time bave, prenosi Glas Amerike.

Izveštaj iz 2018. se fokusira na to kako se lokalne zajednice mogu izboriti sa trgovinom ljudima i kako vlade zemalja u tome mogu da im pomognu.

Pompeo je istakao da se lično uverio u to da su iskustva iz prve ruke najkorisnija u borbi protiv trafikinga.

VIDEO: Koji je lider pobedio u ratu govora tela?

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA