Bivši premijer Malezije uhapšen zbog pronevere: Na njegov račun slilo se više od 10 miliona dolara

Policija je, takođe, zaplenila nakit i vrednosti u iznosu od više od milijardu ringita (272 miliona dolara) iz nekretnina povezanih sa Razakom

  • 0

Bivši premijer Malezije Nadžib Razak uhapšen je danas i biće optužen zbog navodne umešanosti u višemilionsku proneveru državnog investicionog fonda.

Jedinica koja istražuje navodnu krađu i pranje novca iz državnog fonda saopštila je da je Razakovo hapšenje povezano sa sumnjivim transferom 42 miliona ringita (10,6 miliona dolara) preko više posedničkih kompanija na njegov bankovni račun, preneo je AP.

Bivši premijer Malezije ukrao je i oprao 4,5 milijardi dolara, a svi ovi luksuzni predmeti iz kuće su mu sada oduzeti (FOTO) (VIDEO)

U kratkom saopštenju se navodi da će Razak biti izveden pred sud sutra da bi protiv njega bila izneta optužnica, ali nisu navedeni detalji optužnice.

Policija je, takođe, zaplenila nakit i vrednosti u iznosu od više od milijardu ringita (272 miliona dolara) iz nekretnina povezanih sa Razakom, koji negira optužbe za zloupotrebu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA