≫ 

Kamere umesto obezbeđenja: Novi predsednik Meksika otišao na sastanak u običnom automobilu, spuštenih prozora i bez vidljivih bezbednosnih obeležja (FOTO) (VIDEO)

Lopes Obrador sastao se s Penjom Nijetom kako bi razgovarali o njegovom stupanju na dužnost 1. decembra, a u nadi da će osigurati mirnu tranziciju vlasti, nakon žustre i polarizujuće kampanje

  • 1

Novi predsednik Meksika Andres Manuel Lopes Obrador otišao je na jedan od najvažnijih sastanaka u običnom automobilu, spuštenih prozora i bez vidljivih bezbednosnih obeležja, označivši tako početak novog opuštenog stila liderstva, zbog kojeg su neki zabrinuti za bezbednost predsednika u toj nasiljem opterećenoj zemlji.

Umesto policijske pretnje, oko pet kamermana na motociklima okružilo je vozilo meksičkog predsednika na njegovom putu na sastanak sa odlazećim predsednikom Enrikeom Penjom Nijetom u Nacionalnoj palati u srcu Meksiko Sitija.

>>> Levičar Lopez Obrador novi predsednik Meksika: Sa vlasti smenjene dve partije koje su vodile tu zemlju skoro 100 godina (FOTO) (VIDEO)

Obrador kaže da će ga čuvati narod - Foto: Tanjug/AP

Jedan televizijski novinar na motociklu čak je uspeo da uradi kratak intervju sa Lopes Obradorom kroz otvoreni prozor na vratima predsednikovog automobila.

- Narod će me zaštititi - rekao je Lopes Obrador novinarima, upitan da prokomentariše nedostatak bezbednosnih mera.

On je novinarima predložio da mu "čuvaju leđa", ali se u šali požalio da su ga nekoliko puta "dokačili" kamerama.

Obrador sastao se s Penjom Nijetom kako bi razgovarali o njegovom stupanju na dužnost 1. decembra - Foto: Tanjug/AP

- Nemojte me smrskati - rekao je predsednik novinarima.

Lopes Obrador sastao se s Penjom Nijetom kako bi razgovarali o njegovom stupanju na dužnost 1. decembra, a u nadi da će osigurati mirnu tranziciju vlasti, nakon žustre i polarizujuće kampanje.

VIDEO Prosuo kafu i uzeo sam da počisti pod- premijer Holandije:

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA