≫ 

Agonija na Tajlandu se nastavlja do sutra: Osmi dečak je na slobodi, u pećini ostala još četiri mališana i trener (VIDEO)

Ronioci su u pećinu ušli u 11 sati po lokalnom vremenu, a osmi dečak spasen je oko 20 sati. U ponedeljak su spasili još četiri mališana, a u pećini su ostala još četvorica dečaka i trener

  • 3

U ponedeljak je nastavljena akcija spasavanja preostalih osam dečaka i njihovog trenera iz poplavljene pećine na Tajlandu, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Tajlanda. Ronioci su se vratili u pećinu odakle su u nedelju izvukli četvoricu dečaka.

Grupa od 12 dečaka i njihov trener nalazili su se u pećini od 23. juna. Spasioci su odlučili da nastave s rizičnom operacijom, jer strahuju da bi moglo da dođe do porasta nivoa vode.

Vlasti Tajlanda saopštile su da su "spaseni dečaci gladni, ali u dobrom stanju".

Četvorica dečaka spasena su u nedelju posle devetočasovne misije, a ronioci su ušli četiri kilometra duboko u poplavljenu pećinu.

Nisu objavljena imena spasenih dečaka iz poštovanja prema porodicama dečaka koji se još nalaze u pećini.

Ronioci su u pećinu ušli u 11 sati po lokalnom vremenu, a osmi dečak spasen je oko 20 sati. U ponedeljak su spasili još četiri mališana, a u pećini su ostala još četvorica dečaka i trener.

Nastavlja se rizična operacija spasavanja: Ronioci se spremaju da izvuku ostale dečake i trenera iz poplavljene pećine (VIDEO)

14:15 - CNN: OPERACIJA JE ZAVRŠENA ZA DANAS

Kako prenosi CNN, operacija spasavanja prekida se nakon što su izvučena još četvorica dečaka. Ovu informaciju još nisu potvrdile vlasti Tajlanda.

CNN prenosi izjavu jednog svedoka, koji je deo operacije spasavanja stacioniran na ulazu u pećinu.

On je rekao kako će se akcija nastaviti u utorak.

Mediji prenose da su dva vozila Hitne pomoći napustila predeo oko pećine i da su prevezla spasene dečake u bolnicu.

Jedno od vozila Hitne pomoći prevozi spasene dečake Foto: Tanjug/AP

14:05 - IZ PEĆINE IZVUČEN I OSMI DEČAK

Skaj njuz prenosi da je na slobodi i osmi dečak. Ovu informaciju preneo je i lokalni medij "Khaosod English".

13:30 - SEDMI DEČAK NA SLOBODI

Kako prenosi lokalni medij, i sedmi dečak je na slobodi. U pećini su ostala još petorica dečaka i njihov trener. Posle dvadesetak minuta od spasavanja šestog dečaka, iz pećine je izašao još jedan zarobljeni mališan. Ovu vest su zatim preneli i neki svetski mediji.

Neki mediji prenose da će danas spasiti još jednog dečaka i da će se akcija nastaviti sutra. Ovo još uvek nije potvrđeno.

13:10 - NA SLOBODI I ŠESTI DEČAK

Prema najnovijim izveštajima, spasioci su izvukli iz pećine i šestog dečaka, prenosi Gardijan.

12:30 - KIŠA PONOVO PRETI

Posle relativno suvog dana na mestu spasavanja, kišni oblaci nadvili su se nad ovim delom Tajlanda. I pored toga što je kiša padala nekoliko sati u nedelju, vreme je uglavnom išlo na ruku spasiocima i omogućilo im da ispumpaju milione litara vode iz poplavljenog sistema pećine, što je znatno poboljšalo uslove za spasavanje, piše CNN.

11:56 - PETI DEČAK NA SLOBODI

Spasioci na Tajlandu viđeni su danas kako prenose jednu osobu na nosilima do vozila Hitne pomoći, udaljavajući se od pećine, gde je u toku akcija spasavanja preostalih osam dečaka i njhovog trenera, javlja Rojtersov očevidac.

Prema rečima svedoka, spasioci su izvukli petog dečaka iz pećine, prenosi CNN. Oni su rekli kako su kola hitne pomoći napustila područje oko pećine.

Jedna TV stanica na Tajlandu emitovala je snimak ambulantnih kola, u kojima je navodno bio spaseni dečak.

Peti dečak spasen je šest sati nakon početka akcije.

11:00 - ŽIVOTI DEČAKA U RUKAMA 18 RONILACA

18 ronilaca ušlo je u pećinu nakon što je nivo vode značajno opao. Dečaci i trener biće izvedeni jedan po jedan, u pratnji dva ronilaca. Doktor koji ima iskustva u ronjenju ranije je ušao u pećinu i odobrio početak oepracije.

10:50 - RODITELJI NE SMEJU DA VIDE SPASENU DECU

Razmatra se mogućnost da se roditeljima dozvoli da vide spasene dečake kroz staklena vrata.

Sa dečacima ne sme biti fizičkog kontakta dok ne stignu nalazi krvi, saopštile su vlasti.

Narod se moli za spas dečaka i njihovog trenera Foto: Tanjug/AP

Dečaci u bolnici tražili su da jedu tajlandsku piletinu sa bosiljkom.

10:30 - DOK JE TRAJALA AKCIJA SPASAVANJA, PODRUČJE PRELETAO MEDIJSKI DRON

Vlasti Tajlanda žalile su se na neke od jučerašnjih medijskoh izveštaja, napominjući da je dron leteo dok je trajala operacija spasavanja. Takođe su istakli da su mediji prisluškivali policijske izveštaje preko radija.

9:28 - NAJJAČI DEČACI BIĆE PRVI IZVUČENI

Govoreći na konferenciji za novinare, zvaničnici su sugerisali da će "najjači dečaci biti prvi izvučeni"

9: 15 - ISTI TIM RONIOCA SPASAVA PREOSTALE DEČAKE

Ronioci su u pećinu ušli u 11 sati po lokalnom vremenu, potvrdili su zvanični izveštaji.

Akcija je počela u 11 sati po lokalnom vremenu Foto: Tanjug/AP

- U pitanju je isti spasilački tim kao i juče, sa nekoliko zamena. Situacija je dobra isto kao i juče - izjavio je Narongsak Osatanakorn, šef komandnog centra koji koordiniše operacijom.

8:45 - RONIOCU SE VRATILI U PEĆINU

Kako prenose strani mediji, u toku je akcija spasavanje preostalih dečaka i njihovog trenera iz poplavljenje pećine.

Tajlandsko ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da su isti ronioci, koji su u nedelju spasili četvoricu dečaka, ušli u pećinu u ponedeljak. Još ne postoje izveštaji o njihovom napretku.

U blizini pećine nalazi se nekoliko vozila Hitne pomoći, dok taj predeo nadleće i helikopter.

U blizini pećine stigla kola Hitne pomoći Foto: Tanjug/AP

Ako se ronioci kreću istom tempom kao i u nedelju, prvi dečak neće izaći napolje za još tri sata. Očekuje se da premijer Tajlanda Prajut Čan-Oča stigne na mesta spasavanja u 16 sati po lokalnom vremenu.

7:50 - SPASIOCI NISU REKLI RODITELJIMA KOJE DEČAKE ĆE PRVO IZVUĆI NAPOLJE

Otac dečaka koji je zarobljen u pećini rekao je Rojtersu da su im spasioci rekli da će "najjači dečaci" biti izvučeni prvi.

- Nisu nam rekli koje dete je izvučeno napolje. Ne možemo ni da posetimo decu u bolnici jer moraju da ih nadgledaju 48 sati - rekao je on.

Predeo nadleće i helikopter Foto: Tanjug/AP

7:20 - UŽURBANA AKCIJA OKO PEĆINE

Mediji prenose da su u blizini pećine primećeni helikopter i vozila hitne pomoći, što može da znači da će se uskoro početi sa akcijom spasavanja preostalih dečaka i trenera.

Akcija spasavanja dece iz tajlandske pećine stopirana: Zarobljeno još osam dečaka i trener (PLAN PEĆINE I AKCIJE SPASAVANJA)

Počela je misija veka: Dečaci zaglavljeni u pećini na Tajlandu konačno mogu napolje, a hrabri Srbin predvodi akciju (FOTO)

Drastično pao nivo kiseonika, do dečaka je potrebno roniti čak 6h: Pogledajte kako virtuelno izgleda pećina u kojoj su zarobljeni 14 dana (FOTO) (VIDEO)

Video: Pronađena deca koja su nestala u pećini

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA