Putin pozvao Trampa u Moskvu i istakao koji je njegov najveći plus iako ga mnogi kritikuju

Rekao je i da su njegovi sastanci sa Trampom korisni ne samo za Rusiju i SAD, već i za ceo svet

  • 0

Ruski predsednik Vladimir Putin pohvalio je danas posvećenost predsednika SAD Donalda Trampa ispunjavanju obećanja datih tokom predizborne kampanje, i poručio da je spreman za novi sastanak sa njim, bilo u Vašingtonu ili u Moskvi.

Putin je rekao da je pozvao Trampa u Moskvu i da su obojica spremni za nove susrete, ali je napomenuo da uslovi za takav sastanak moraju biti adekvatni, javlja Rojters.

>>> Tramp se baš uželeo Putina: Poziva ga da na jesen dođe u Belu kuću, Amerikanci u neverici

Putin pozvao Trampa u Moskvu i rekao da su obojica spremni za nove susrete - Foto: Tanjug/AP

- Istinski plus za Trampa jeste to što je posvećen ispunjavanju svojih obećanja, na prvom mestu onih koja je dao glasačima - izjavio je Putin na konferenciji za novinare posle samita BRIKS-a u Johanesburgu, prenosi Tass.

Prema Putinovim rečima, to je jedinstvena osobina sadašnjeg američkog predsednika "jer, po pravilu, neki lideri brzo zaboravljaju šta su obećali narodu čim se izbori završe".

- Ali, Tramp ne zaboravlja. Možete ga kritikovati zbog onoga što radi, i neki ljudi ga kritikuju, međutim, jedno ostaje apsolutno jasno - on je posvećen ispunjavanju svojih predizbornih obećanja - istakao je Putin.

Rekao je i da su njegovi sastanci sa Trampom korisni ne samo za Rusiju i SAD, već i za ceo svet.

Sastanci sa Trampom korisni ne samo za Rusiju i SAD, već i za ceo svet - Foto: Tanjug/AP

Govoreći o temama sastanaka sa američkim kolegom, ruski predsednik je naveo da se čitav niz tih pitanja "tiče veoma velikog broja zemalja u svetu, uključujući Evropu".

- Spremni smo da pozovemo predsednika Trampa u Moskvu, gde je on, inače, već bio pozvan da dođe, i već sam mu to rekao - izjavio je Putin.

Rekao je i da je spreman da putuje u Vašington, ukoliko tamo budu postojali odgovarajući uslovi za njegov rad s Trampom.

Telefonski razgovori na relaciji Moskva-Vašington, zaključio je ruski predsednik, nisu dovoljni, te se dve strane moraju sastati kako bi razgovarale o pitanjima kao što su nuklearni sporazum sa Iranom i globalni sukobi.

VIDEO: Telohranitelji Trampa i Putina pokazali koliko brinu o šefovima

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA