Preokret u istrazi misterioznog nestanka aviona: Šef civilne avijacije Malezije podneo ostavku, a ovo je njegovo objašnjenje (VIDEO)

Nestali avion leteo je iz Pekinga u Kuala Lumpur kada mu se iznad Indijskog okeana izgubio svaki trag

  • 0

Malezijski šef civilne avijacije Azarudin Abdul Rahman rekao je da podnosi ostavku zbog propusta koji su juče saopšteni u izveštaju nezavisne istrage o nestanku malezijskog aviona na letu MH370 pre četiri godine.

Kako je naveo, u tom izveštaju se ne krivi odeljenje civilne avijacije za gubitak aviona, ali je utvrđeno da centar za kontrolu leta nije poštovao procedure rada, prenela je agencija AP.

>>> Novi izveštaj o misteriji nestanka malezijskog aviona: Ne može se isključiti mogućnost intervencije treće strane (FOTO) (VIDEO)

Malezijski avion na letu MH370 nestao je pre četiri godine - Foto: Tanjug/AP

- Posle mnogo razmišljanja odlučio sam da podnesem ostavku - rekao je Rahman i dodao da će sa svog radnog mesta otići za dve nedelje.

Nestali avion leteo je iz Pekinga u Kuala Lumpur kada mu se iznad Indijskog okeana izgubio svaki trag.

Jedini potvrđen znak da je reč o avionu tipa Boing 777 bila su tri isprana dela krila koja su pronađena na obalama Indijskog okeana.

Nestali avion leteo je iz Pekinga u Kuala Lumpur kada mu se iznad Indijskog okeana izgubio svaki trag - Foto: Tanjug/AP

"Oušn Infiniti" je 29. maja opozvala istragu nakon što je tri meseca istraživala 112.000 kvadratnih kilometara, ali nije došla do značajanijih otkrića.

To je bila druga velika potraga nakon što su Australija, Kina i Malezija neuspešno završile potragu na 120.000 kvadratnih kilometara Indijskog okeana, što je koštalo 147 miliona dolara.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA