Žuto-crna vozila blokirala Barselonu: Taksisti nastavljaju štrajk, razapeli i šatore na ulici (FOTO)

Taksisti u Barseloni započeli su štrajk prošle srede, kako bi se suprotstavili sudskoj odluci o dodatnim ovlašćenjima kompanija za prevoz koje rade u tom popularnom turističkom odredištu

  • 0

Taksisti u Barseloni nastavili su sa blokadom  saobraćaja na glavnoj ulici, u sklopu štrajka zbog korišćenja aplikacija za vožnju poput Ubera i Kebifaja.

Stotine taksista parkiralo je svoja žuto-crna vozila u centru Barselone, a pojedini vozači proveli su i noć u vozilima ili šatorima koje su tu postavili, prenosi AP.

U Rajaneru pljušte otkazi, višak je 300 pilota i kabinskog osoblja: Počeo je štrajk svih zaposlenih od 24 sata

Kako su preneli španski mediji, njima su se pridružili taksisti iz drugih gradova Španije, kao što je Bilbao udaljen 600 kilometara.

Taksisti u Barseloni započeli su štrajk prošle srede, kako bi se suprotstavili sudskoj odluci o dodatnim ovlašćenjima kompanija za prevoz koje rade u tom popularnom turističkom odredištu.

Uber i Kebifaj obustavili su rad u sredu, nakon što su pristalice taksista napale nekoliko vozača tih kompanija, koji su nakon toga završili u bolnici.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA