Jedan od saradnika "kralja čelika" iz Metropola izručen Australiji: Drugi ostaje u pritvoru u Beogradu (VIDEO)

Kempbel je drugi od trojice Australijanaca koji je izručen svojoj matičnoj zemlji

  • 0

Srbija je danas izručila Australiji državljanina te zemlje, Dejvida Kempbela (49) koji je uhapšen 17. januara tokom policijske akcije u beogradskom hotelu Metropol, prilikom primopredaje 600.000 evra, za koje se veruje da potiču od prodaje kokaina.

Kempbel je jedan od trojice Australijanaca koji su uhapšeni u januaru, a za koje australijske vlasti sumnjaju da su uvezli 1.280 kilograma kokaina u tu zemlju, koji je zaplenjen u Sidneju u aprilu prošle godine.

>>> Kralj čelika je pao u Metropolu sa 600.000 evra, a sada ga je Srbija proterala

Tokom policijske akcije, Kempbel nije bio u svojoj hotelskoj sobi, već je čekao prijatelje u automobilu ispred hotela, gde je uhapšen nekoliko trenutaka nakon hapšenja njegovih saradnika Rohana Arnolda i Tristana Votersa.

Kempbel je drugi od trojice Australijanaca koji je izručen svojoj matičnoj zemlji. Arnold je izručen u martu, a Voters se i dalje nalazi u pritvoru u Beogradu.

Arnold je inače poznat i kao "kralj čelika". Prema informacijama sa njegovog zvaničnog sajta, rođen je u Kanberi, gde se i obrazovao u sferi trgovine, proizvodnjom i prodajom čelika, prema tim podacima, bavi se već 20 godina.

Rohan Arnold je izručen Australiji u martu - Foto: linkedin.com

Ipak, njegovo poslovanje nisu zaobišle afere, pa je 2013. godine bio na sudu jer je, navodno, prekršio australijske zakone poslovnog prava kada je ugasio jednu od svojih kompanija, pritom ostavši dužan plate radnicima.

Naime, Arnoldova korporacija "ArnoldCo" obuhvata nekoliko privrednih grana: trgovinu čelikom, građevinske usluge, uvoz i izvoz, trgovinu mesom i stokom. Poslednji njegov mega-projekat odnosi se na izgradnju tržnice za prodaju žive stoke u gradu Mortlejku u australijskoj pokrajini Viktorija. Prema poslednjim vestima, izgradnja tržnice je pri kraju.

Kempbel će se pred Centralnim lokalnim sudom pojaviti 19. septembra.

VIDEO: Akcija policije u Metropolu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA