Zbog ove preteće fotografije Kanađanima se ledi krv u žilama: Zaoštravaju se odnosi sa Saudijskom Arabijom (FOTO)

Spor između Saudijske Arabije i Kanade počeo je kada su kanadski zvaničnici kritikovali hapšenje aktivistkinja u Saudijskoj Arabiji

  • 6

Saudijska Arabija obustavila je letove ka Torontu, nakon što je Kanada tražila da se oslobodi aktivistkinja za ženska prava.

Spor između Saudijske Arabije i Kanade počeo je kada su kanadski zvaničnici kritikovali hapšenje aktivistkinja u Saudijskoj Arabiji i tražili njihovo oslobađanje.

Krvavi pohod u Torontu: Dve osobe ubijene, ranjeno 14 ljudi, među kojima je i devojčica (FOTO) (VIDEO)

Nakon toga, Rijad je dao rok od 24 sata kanadskom ambasadoru da napusti Saudijsku Arabiju i zamrnuo sve trgovinske odnose sa Kanadom, dok je Otava najavila da će i dalje braniti ljudska prava.

Kako se navodi, pojavio se još jedan znak narušenih odnosa dve zemlje, a to je objava na jednom Tviter nalogu, za koji BBC kaže da je navodno povezan sa saudijskim vlastima, a na kojoj se vidi fotografija aviona koji leti ka čuvenoj CN kuli u Torontu.

Slika je prekrivena tekstom: "Svakog ko se meša u tuđe poslove, zadesiće ono što mu nije milo''".

Ta objava izazvala je "buru" na društvenim mrežama, a mnogi su je uporedili sa slikama rušenja kula bliznakinja u Njujorku 2001. godine.

Profil na Tviteru je ubrzo izbrisan, ali su je drugi korisnici snimili i ona je kružila internetom.

VIDEO: Čiji je stisak bio jači? Rukovali se Tramp i Putin

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bole

    7. avgust 2018 | 10:07

    A sto se malo Kanadjani ne pozabave sa Američkim hapšenjima ili ubijanjima po ulici od strane policije, a da, Amerikanci im trpaju dolare u džepove da ćute a oni jadni nejaki ne mogu da se odupru

  • Фамилија

    7. avgust 2018 | 10:15

    Е нека су, да код нас хапсе "борце за људска права" било би много боље.

  • Dva i dva su cetiri

    7. avgust 2018 | 11:18

    To su kanadjani radili po US direktivi. Oni sami ne bi znali kako da dodju do Saudijske Arabije, a ne da "talasaju" medjunarodnu politiku. Jedan mali satelit velikog brata

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA