≫ 

Detalji smrti mladog Srbina koji se obesio na kruzeru: Ovo mu je bio prvi posao, svi su bili zadovoljni njegovim radom

Ovo mu je bio prvi odlazak na kruzer i tamo je radio već tri-četiri meseca

  • 44

Vlasti u Portoriku istražuju smrt mladića koji je pronađen mrtav na brodu Carnival Fascination u nedelju. Prema rečima policije, radi o srpskom državljaninu Nikoli Arnautoviću (22).

On je bio deo posade broda i pronađen je obešen u nedelju u svojoj kabini u nedelju ujutru, kada je kruzer pristao u luku San Huan. Vlasti San Huana, na čelu sa državnim tužiocem su izašli na lice mesta.

Srbin pronađen mrtav na brodu u Portoriku

Zbog ovog tragičnog događaja kompanija je izjavila saučešće porodici preminulog člana posade.

Kako Telegraf.rs saznaje, mladić je iz Beograda, a posao na kruzeru je našao preko jedne kompanije iz Zagreba.

Ovo mu je bio prvi odlazak na kruzer i tamo je radio već tri-četiri meseca. Njegovi poslodavci i kolege kažu da su bili zadovoljni njegovim radom.

Mladić se navodno obesio u kabini, Foto: sxc.hu/spekulator

BIO JE POD STRESOM I HTEO JE DA SE VRATI KUĆI

Zbog svega što se desilo, njegove kolege su u šoku i ne znaju šta je mladića nateralo na takav korak. Prema nezvaničnim informacijama, mladić se obesio u svojoj kabini nakon radnog vremena. Kako je za Telegraf ispričala njegova koleginica, koja je želela da ostane anonimna, Nikola je bio fin, normalan mladić, mada ne previše pričljiv.

ZAPOSLENI U ŠOKU

- Poslednji put sam ga videla veče pre tragedije, kada je došao u kafić gde se okupljaju zaposleni. Hteo je da porazgovara sa menadžerom. O nečemu su pričali nasamo i posle toga je otišao. Ljudi ovde pričaju da je bio pod stresom i da je hteo da ide kući, ali da nije imao novca za kartu. Da je tražio pomoć da se vrati kući. Svi smo u šoku - kaže za Telegraf devojka koja je radila sa Nikolom Arnautovićem.

Lokalne vlasti su preuzele istragu, a kako Telegraf.rs saznaje, kompanija za koju je Nikola radio će preuzeti sve troškove transporta njegovog tela u Srbiju.

Ovo nažalost nije jedini slučaj smrti na kruzerima. U poslednjih nekoliko godina bilo je nekoliko tragičnih događaja koji se tiču zaposlenih na kruzerima.

Mladiću je ovo bio prvi posao na kruzeru Foto: Profimedia

U februaru 2017. godine, mladić iz Indije koji je radio kao perač sudova pronađen je mrtav u svojoj kabini, dok je radio na brodu u Kostariki.

Njegovo telo je pronašao njegov cimer. Policija je rekla da je pokojnikovo telo pronađeno kako visi u kabini.

Kolega je pokušao da ga oživi ali bez uspeha. Na brodu su kružile glasine da je imao problema sa svojom suprugom.

U martu 2016. godine, Eduardo Sančez Smit (21), koji je radio kao kuvar na brodu, pronađen je mrtav. To je bilo njegovo prvo krstarenje, a prijatelji kažu da je počinio samoubistvo zbog stresa i pritiska nadređenih.

U julu 2015. godine je na brodu pronađen mrtav i britanski državljanin (33), koji je takođe radio kuvar. On je takođe pronađen obešen u svojoj kabini, dok je brod bio u Bordou u Francuskoj. To je takođe bio njegov prvi posao na kruzeru.

VIDEO: Čovek se otkačio sa litice visoke 2 kilometra i skočio u smrt

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eden

    7. avgust 2018 | 22:42

    Sada imaju pare a kad je dečko zapao u depresiju i hteo da se vrati kuci, tada nisu imali. Malo brige poklanjamo čoveku a od njega mnogo zavisi. Sebični smo.

  • Vanja M.

    7. avgust 2018 | 20:40

    MOŽDA SU BILI PRIMORANI DA RADE I NEŚTO ŠTO NISU ŽELELI. PUNIŠIĆI, PLOVE PA TU IMA SVEGA I SVAČEGA. STRAŠNO, GREOTA JADNI MOMCI.

  • Bakičica

    7. avgust 2018 | 22:07

    Zašto mu nisu pomogli i dali pare da se vrati kući kad je toliko želeo? Mnogo mladih dižu ruku na sebe. Saučešće porodici.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA