Nikolas Maduro optužio dvojicu opozicionih lidera za pokušaj atentata (FOTO) (VIDEO)

Dva drona opremljena eksplozivom su u subotu uveče detonirana blizu Madura dok je govorio na vojnoj proslavi povodom obeležavanja 81 godina od osnivanja Bolivarske nacionalne garde

  • 0

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro optužio je dvojicu opozicionih poslanika za veze sa navodnim pokušajem atentata dronovima na njega.

Maduro je u sinoćnjem obraćanju, koje je prenosila nacionalna televizija, rekao da izjave nekih od šestorice osumnjičenih koji su već uhapšeni ukazuju na Hulija Borhesa, opozicionog lidera koji živi u egzilu u Kolumbiji.

Otkad je vozač autobusa došao na vlast, zemlja tone u ambis: Ko bi sve predsednika Venecuele rado video mrtvog? (FOTO) (VIDEO)

Predsedavajući venecuelanske Ustavotvrone skupštine je rekao da će danas predložiti poslanicima da se tim poslanicima oduzme imunitet od sudskog gonjenja.

- U nekoliko izjava pominje se Hulio Borhes. Istraga ukazuje na njega - rekao je Maduro koji, kako prenosi AP, nije izneo detalje o Borhesovoj navodnoj ulozi.

Borhes se dosad nije oglasio povodom Madurovih optužbi.

Maduro sa suprugom i drugim zvaničnicima Foto: Tanjug/AP

Maduro je imenovao i opozicionog poslanika Huana Rekvensena kog su, prema video snimcima objavljenim da društvenim mrežama, uhapsili pripadnici policije.

Kritičari Madurove vlade su odmah po napadu izneli strahovanja da će venecuelanski predsednik iskoristiti taj incident kao izgovor za hapšenje opozicionih političara u nastojanju da ublaži sve veće nezadovoljstvo zbog loše ekonomske situacije u zemlji.

Dva drona opremljena eksplozivom su u subotu uveče detonirana blizu Madura dok je govorio na vojnoj proslavi povodom obeležavanja 81 godina od osnivanja Bolivarske nacionalne garde.

Vlasti Venecuele uhapsile su šest osoba osumnjičenih za upotrebu dronova sa po kilogram eksploziva u pokušaju atentata na Madura.

Telohranitelji su zaštitili Madura Foto: Tanjug/AP

Ministar unutrašnjih poslova Luis Reverol je tada izjavio da je reč o terorističkom napadu i da će uskoro uslediti nova hapšenja.

Reverol je rekao da je eksploziv u svakom dronu mogao da pogodi oblast udaljenu i 50 metara, prenosi AP.

Bezbednosni stručnjaci neutralisali su jedan dron koji je leteo prema bini dok se Maduro obraćao na vojnoj paradi, dok je drugi dron udario u obližnju zgradu i eksplodirao.

Tokom incidenta povređeno je sedam pripadnika Nacionalne garde od kojih tri teže.

Scene koje su obišle svet Foto: Profimedia, AP/Tanjug, pngtree.com

VIDEO: Pokušaj atentata na predsednika Venecuele, nakon eksplozije obezbeđenje skočilo na njega

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA