Studentkinja na Instagramu objavila "Niko ne zaslužuje da bude silovan", pa se ubila

Devojka je objavila datum svog rođenja i smrti, pre nego što je okonačala sebi život

  • 7

Kensani Maseko (23), studentkinja prava iz Johanesburga u Južnoafričkoj republici, izvršila je samoubistvo nekoliko meseci nakon što je navodno silovana na fakultetu koji je pohađala. Ona je na Instagramu ostavila post sa svojim datumom rođenja i smrti, zajedno sa natpisom "niko ne zaslužuje da bude silovan".

Zbog njene iznenadne smrti, koja se zasada vodi kao samoubistvo, zajednica celog Rodos Univerziteta u Grejemstaunu suočava se sa bojkotom i besom javnosti, koja je ubeđena da je bezbednost na kampusu bila ispod propisane.

Srušio se helikopter u planinama Japana: Najmanje dve osobe poginule (FOTO)

Kensanine kolege zahtevaju da Univerzitet obustavi s rad, kako bi im dozvolio da oplaču devojku. Istovremeno oni protestvuju protiv "kulture silovanja" koja, kako tvrde, postoji u ovoj akademskoj zajednici.

Devojka koja je bila treća godina studija tvrdila je da je silovana u maju.

Umrla je u petak popodne u svojoj kući u Johanesburgu, oko 950 kilometara od kampusa. Studentski parlament, čiji je ova devojka nekada bila predstavnik, sada zahteva zatvaranje Univerziteta, smatrajući da je njen post na Instagramu "proganjajući podsetnik" da je njeno samoubistvo povezano sa seksulanim zlostavljanjem koje je pretrpela.

Iz uprave Univerziteta stižu saučešća upućena njenoj porodici, ali i molba nadležnim organima da ispitaju njenu smrt.

Kensani je sahranjena danas, na nacionalni praznik žena u Južnoj Africi, na 62. godišnjicu velikog marša u kome je 20.000 žena protestvovalo protiv zakona kojim je crnkinje ove zemlje trebalo naterati da nose "propusnice", posebne interne pasoše koji su produbljivali segregaciju stanovništa ove zemlje.

(Telegraf.rs/Dailymail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Renata

    10. avgust 2018 | 23:39

    No jedan razlog nije dovoljan za samoubistvo. Kukavicki cin.

  • Dušan Grujić, nvo Help, vračar

    14. avgust 2018 | 20:59

    Ovde povredjen ponos, zgažena bestijalno ličnost, intelekt, inače jak jer je student! Uništen san, budućnost! Nije mogla da se nosi sa tim osećanjem. Žao mi je ove devojke! 3.god.studija bila je nada i ponos roditelja, svakako! To je hrabri čin. Srušeni snovi, drastično!

  • Lakis

    14. avgust 2018 | 09:05

    Jednostavno ne mogu da prihvatim ovu zamenu teza.Ovde je problem zataskavanje silovanja I nemoc zrtve da se izbori sa sistemom.Problem je mizogina civilizacija I njena poruka je JAKA.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA