≫ 

Prvo predsednici da smršaju, a onda će i narod: Premijer ove države izaziva regionalne lidere na takmičenje u mršavljenju

Deset pacifičkih ostrva se nalazi na vrhu svetske liste po stepenu gojaznosti

  • 0

Premijer Tonge Akilisi Pohiva izazvao je lidere ostalih pacifičkih ostrva da godinu dana drže dijetu, za primer građanima.

On će ovu ideju predložiti na Forumu pacifičkih ostrva koji treba da se održi sledećeg meseca, piše BBC.

Ovo se dešava jednom u milion slučajeva: Neverovatno je ko sve u ovoj porodici slavi rođendan istog dana (VIDEO)

Inače, deset pacifičkih ostrva se nalazi na vrhu svetske liste po stepenu gojaznosti, a Tonga je sedma.

Aksili Pohiva sa liderima regiona Foto: Guliver/Michael Bradley/Getty Images

Iz Svetske zdravstvene organizacije (WHO) ističu da je na pojedinim ostrvima gojazno i do 90 odsto populacije, a da je krivac za to loša ishrana.

U intervjuu za list "Samoa obzerver", Pohiva naveo da je veliki problem u regionu gojaznosti dece, bolesti srca i dijabetesa.

- Sve je do zbog loših navika u ishrani i načina života. To je veoma složen problem kada je reč o stanovnicima pacifičkih ostrva - izjavio je on.

Prohiva je istakao da se lideri ovih zemalja sastaju i pričamo o tom problemu, ali na kraju od toga ništa ne bude. Zato će on predložiti takmičenje u mršavljenju.

- Nije reč o tome ko će izgubiti najviše kilograma, već o tome da svi moramo zdravije da se hranimo da bismo smršali i da istrajemo u tome. Kada se lideri naviknu na taj način razmišljanja biće odlučniji da svoje građane naviknu na iste stvari i to će biti početak - istakao je Pohiva.

VIDEO: Malog naterali na dijetu on počeo da fantazira hranu sa bilborda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA