≫ 

Muslimanski bračni par ostao bez švajcarskog državljanstva jer nisu mogli da pristanu na jednu formalnost

Par, koji je intervjuisan pre nekoliko meseci, imao je i probleme sa davanjem odgovora osobama suprotnog pola.

  • 18

Bračnom paru muslimana odbijen je zahtev za dobijanje švajcarskog državljanstva nakon što su odbili da se rukuju sa osobama suprotnog pola tokom intervjua, saopštili su danas zvaničnici.

Jevreji i muslimani provozali se Berlinom na biciklima u znak protesta protiv porasta antisemitizma

To je objavljeno u petak uz obrazloženje da su time odbili da se integrišu u švajcarsko društvo i ispoštuju suprotan pol, prenosi BBC.

Muslimanski par nije želeo da se rukuje sa suprotnim polom Foto: Pixabay.com

Par, koji je intervjuisan pre nekoliko meseci, imao je i probleme sa davanjem odgovora osobama suprotnog pola.

Kako su naveli švajcarski zvaničnici, osobe koje žele da dobiju državljanstvo moraju da budu dobro integrisane u švajcarsko društvo i da pokažu privrženost Švajcarskoj, njenim institucijama i poštuju pravni poredak te zemlje.

Lokalni mediji preneli su da se radi o muslimanima sa severa Afrike, koji su u Lozani aplicirali za državljanstvo.

Tokom razgovora o državljanstvu, oni nisu bili pitani za veroispovest, iako je njihova vera bila očigledna, a zvaničnici dodaju da su odbijeni zbog manjka poštovanja za ravnopravnost polova.

"Ustav i jednakost žena i muškaraca preovladava nad netolerancijom", izjavio je Pjer Antoan Hilbrand, član komisije koja je intervjuisala par.

Kako se navodi, to nije prvi put da je rukovanje izazvalo kontroverzne reakcije - 2016. godine jedna škola je odlučila da izuzme dvojicu muslimanskih dečaka od obaveze rukovanja sa profesorima suprotnog pola, a u Francuskoj je ženi iz Alžira odbijen zahtev za državljanstvo jer je odbila da se rukuje sa zvaničnickom tokom ceremonije dodele državljanstva.

VIDEO: Albanska Švajcarska tokom proslave pobede nad Srbijom na Mundijalu

(Telegraf/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Raspucin

    18. avgust 2018 | 15:02

    Pa i treba, treba da postuju kulturu i obicaje zemlje domacina, ako im se ne svidja ne treba ni da dolaze, kad vec drze do svojih obicaja, vere i zemlje nisu trebali ni da napustaju svoju

  • Marijana Bakov

    18. avgust 2018 | 15:07

    Kod Svajcaraca nema zezanja.Mnogi mastaju da zive u Svajcarskoj,budale dobile priliku , zbog budalastina nisu je iskoristile sad lepo kuci pa ne morate ni sa kim da se zdravite.Znaju gde dolaze , ako nisu spremni da se menjaju to je njihov problem.

  • M.K.

    18. avgust 2018 | 15:43

    To je to što meni smeta veruj u šta hoceš ali se prilagodi sredini u kojoj ziviš inace dolazi do konflikta automatski . Ne rukuju se sa suptronim polom pa jasno je zašto. zato se i zabrani zenskoj deci da idu u školi na casovi plivanja , da imaju strane prijatelje moraju da nose marame cak se i u dzamijama selektira tako se gradi pararelno društvo oni ne zele da se integrišu i za sve im je amerika i zapad kriv .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA