Uhapšen Rus u Berlinu zbog planiranja terorističkog napada, imao saučesnika u Francuskoj

On je u svom stanu uskladištio "značajnu količinu" eksploziva TATP

  • 3

Nemačke vlasti uhapsile su danas ruskog državljanina osumnjičenog za planiranje terorističkog napada u Nemačkoj zajedno sa jednim islamskim ekstremistom koji je prošle godine uhapšen u Francuskoj.

Savezni tužioci su saopštili da je 31-godišnjak, identifikovan samo kao Magomed Ali C., uhapšen danas u Berlinu, prenosi agencija AP.

Hoće li Tramp izdržati paklenih 11 nedelja? Počeo je da prima ozbiljne udarce, a njegovom saradniku preti 80 godina zatvora

On je, kako tvrde, u svom stanu u oktobru 2016. godine uskladištio "značajnu količinu" eksploziva TATP kako bi izveo napad u Nemačkoj, čije je vreme i mesto ostalo nepoznato.

Međutim, tužioci navode da su njegovi planovi i njegovog navodnog saučesnika Klementa B. osujećeni "preventivnom policijskom merom", nakon čega su se odlučili razdvojiti.

Klement B. je tada otišao u Francusku, a uhapšen je u aprilu 2017. godine u Marseju zbog planova da izvrši napad u Francuskoj.

VIDEO: Liježom se prolama rafalna paljba

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Soro

    22. avgust 2018 | 13:22

    Ruski državljanin, a imenom, ko? Pa i nemci su imali Ozala u reprezentaciji, turčina, pa su ga se odrekli, jer smatraju da nije njihov.

  • Јован

    22. avgust 2018 | 15:59

    Рус није а држављанин Руске федерације може бити што само име говори!

  • Jeca

    22. avgust 2018 | 13:17

    Rusi,,u svakoj su corbi mirodjija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA