≫ 

Tramp nije zadovoljan brzinom denuklearizacije Severne Koreje: Naložio Pompeu da odloži put u ovu zemlju

Pompeo je inače, juče imenovao svog specijalnog savetnika za Severnu Koreju i najavio da će sa njim sledeće nedelje posetiti Pjongjang

  • 3

Američki predsednik Donald Tramp naložio je državnom sekretaru SAD Majku Pompeu da odloži put u Severnu Koreju zbog toga što se, kako smatra, denuklearizacija Korejskog poluostrva odvija previše sporo.

- Zatražio sam od državnog sekretara Majka Pompea da ne ide u Severnu Koreju sada, zato što osećam da nije učinjen dovoljan napredak kada je reč o denuklearizaciji Korejskog poluostrva - napisao je Tramp na Tviteru.

Majk Pompeo, Foto: Tanjug/AP

Tramp zagrmeo pred Amerikancima: Ako me smenite, svi ćete biti siromašni!

On je naveo da ne veruje da Kina, zbog zaoštravanja trgovinskih odnosa Vašingtona i Pekinga, pomaže u procesu denuklearizacije.

Kako je dodao, sekretar Pompeo se raduje putu u Severnu Koreju u bliskoj budućnosti, verovatno nakon što se reše trgovinski odnosi sa Kinom.

- U međuvremenu hteo bih da pošaljem najtoplije pozdrave i izraze poštovanja predsedniku Kimu. Radujem se skorom susretu sa njim! - napisao je Tramp.

Pompeo je inače, juče imenovao svog specijalnog savetnika za Severnu Koreju i najavio da će sa njim sledeće nedelje posetiti Pjongjang, podseća Rojters.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jeretik

    25. avgust 2018 | 10:18

    Americki kauboji bi voleli da prica o "divljem zapadu "postane medjunarodno pravo . Sa kopljima i strelama , protiv njihovih " vincesterki " i da svi na svetu budu " indijanci " ?

  • Cica

    25. avgust 2018 | 20:22

    Navijam za bucka

  • Ja...RS

    25. avgust 2018 | 12:14

    😂😂😂 sad je bolje 👍

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA