≫ 

Dok ka nama jure pljuskovi, sneg zatrpava planine u Sloveniji i Italiji: Očekuje se da napada do pola metra! (FOTO) (VIDEO)

U italijanskom skijalištu Alta Badia palo je 30-tak centimetara snega, a na slovenačkoj Kredarici "svega" 3 centimetra

  • 1

Na planinama u Sloveniji i Italiji pada sneg, a kako se očekuje napadaće i do visine od pola metra.

Sneg u maju je prevaziđen: Slovenija se zabelela usred juna, temperature prave zimske (VIDEO)

U italijanskom skijalištu Alta Badia, koje se nalazi u Dolomitima, palo je 30-tak centimetara mokrog snega, preneo je Index.hr.

Nadmorska visina u Dolomitima kreće se od 1.324 do 2.250 metara, navodi skiresort.info. Prema današnjoj prognozi, očekuje se da temperatura u italijanskom skijalištu Ata Badia ide od minus 2 do 6 stepen u plusu, na vrhu planine na 2.550 metara nadmorske visine. Najviša dnevna temperatura u podnožju planine biće 11 stepeni.

Naredna tri dana očekuje se sunčano vreme, pa će se i sneg, najverovatnije, otopiti. Tek u četvrtak je moguće nevreme, sa kišom i grmljavinom, uz temperaturu od 11 stepeni. Sneg se danas očekuje i u Kortini d'Ampeco, Val Gardeni...

Sneg pada i na slovenačkoj Kredarici, gde je jutros u 9 sati izmerena temperatura od minus tri Celzijusova stepena, kao i tri centimetra snežnog prekrivača.

VIDEO: Stravično nevreme u Beogradu, automobili idu kroz vodu koja im je do šoferšajbne

(Telegraf.rs / Tanjug/ J.V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA