Ozbiljno upozorenje Rusije: SAD planiraju da iskoriste "lažni" hemijski napad u Siriji da udare na vladine snage

Rusko ministarstvo je reklo da su "pripreme najnoviji dokaz namere SAD da koristi "očekivanu provokaciju"

  • 3

SAD planiraju da iskoriste lažni hemijski napad da napadnu vladine snage u Siriji, izjavilo je rusko ministarstvo odbrane.

Ovo upozorenje došlo je dan nakon što je ruska vojska saopštila da ima informacije o provokacijama u sirijskom gradu Idlib, što bi dovelo do hemijskog napada, piše RT njuz.

SAD su ranije upozorile da će odgovoriti na napad hemijskim oružjem koje su izvele sirijske vladine snage, koji bi bio puno jači od onoga koji su SAD, Velika Britanija i Francuska izvele u aprilu ove godine.

Rusija organizuje najveće vojne vežbe od početka Hladnog rata: Pokazaće kojom silom raspolažu, a po prvi put učestvuje i Kina (VIDEO)

U saopštenju koje je rusko ministarstvo odbrane objavilo u ponedeljak, upozorava se na raspoređivanje raketnog razarača "USS Ross" sa 28 krstarećih raketa Tomahavk na brodu u Mediteranu prošlog vikenda.

Fotografije nakon hemijskog napada u Siriji Foto: AP/Tanjug

Rusko ministarstvo je reklo da su "pripreme najnoviji dokaz namere SAD da koristi "očekivanu provokaciju".

U saopštenju se ponavlja da je militanta grupa Hajat Tahrir al-Sham, prethodno poznata kao Al Nusra, pripremala napad hlorinom u Idlibu.

Navodi se da je grupa džihadista, obučenih za rukovanje hemijskim oružjem od strane britanskog vojnog izvođača "Olive Group" već stigla u Jisr al-Šugur.

Džon Bolton, američki savetnik za nacionalnu bezbednost izjavio je 22. avgusta da, "ako sirijski režim upotrebi hemijskom oružje, vrlo brzo ćemo odgovoriti i oni bi trebalo o ovome dugo da razmišljaju".

VIDEO:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srba

    27. avgust 2018 | 23:50

    A kad to Amerikanci nisu koristili lazi da bi dosli do nekog cilja. Da li je bili hemijskog iruzja u Uraku, da li je bilo masakra u Racku., i jos mnogo toga.

  • Lav

    28. avgust 2018 | 00:07

    Miran miran sta vam radi IRAN

  • Joca

    28. avgust 2018 | 07:22

    Zavrnuće mu Putin uši, neka se ne igraju vatrom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA