Porodična kompanija Trampovog zeta mora da plati kaznu od 210.000 dolara

AP navodi da je "Kušner kompaniz" kažnjena zbog podnošenja 42 lažne prijave za izvođenje građevinskih radova na više od desetak zgrada

  • 0

Porodičnu kompaniju za nekretnine Džereda Kušnera, zeta i savetnika predsednika SAD Donalda Trampa, njujorške vlasti kaznile su sa 210.000 dolara.

Trampov zet sa Dačićem u Vašingtonu: Srbi su čvrsti momci, bilo bi predivno kada bih došao u Beograd

Kazna je usledila posle istrage agencije Asošiejtid pres koja je utvrdila da je ta kompanija redovno gradu podnosila lažne dokumente, u kojima je tvrdila da u zgradama koje poseduje nema stanare koji plaćaju stanarinu, iako je imala stotine takvih stanara.

AP navodi da je "Kušner kompaniz" kažnjena zbog podnošenja 42 lažne prijave za izvođenje građevinskih radova na više od desetak zgrada, u vreme dok je Džered Kušner vodio poslovanje kompanije.

Navodi se da su lažni dokumenti omogućavali kompaniji da izbegne dodatne kontrole tokom građevinskih radova što je, po tvrdnji organizacije za prava stanara "Hausing rajts inišativ", vodilo maltretiranju stanara sa ciljem da napuste zgradu u kojoj su plaćali niske stanarine.

VIDEO: Britanska javnost ne podnosi Donalda Trampa

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA