≫ 

Ako vozite starijeg dizelaša, od februara sledeće godine nećete moći ni da priđete Frankfurtu

Prošle godine je u 67 nemačkih gradova zabeležena koncentracija azotnih oksida iznad dozvoljene

  • 6

Upravni sud pokrajine Hesen naložio je Frankfurtu na Majni da od februara 2019. godine zabrani ulazak u grad vozilima sa dizel motorom standarda E-4 i starijima, kao i benzincima standarda E1 i E2.

Od septembra 2019. godine u grad mora biti zabranjen ulazak i dizelašima s standardom E5.

Srpsko gorivo od zlata: U okruženju, skuplje ga plaćaju samo u Albaniji i Grčkoj

Frankfurter algemajne cajtung je izračunao da u Frankfurtu i okolini (Gros Gerau, Ofenbah) ima 278.172 dizel-automobila na koja se ova odluka odnosi.

Sud je zaključio da pokrajinska vlada Hesena mora više da učini da obezbedi čist vazduh gradjanima i obavezao je da do početka sledeće godine mora utvrditi nove granične vrednosti azotnih oksida i mere koje će već početkom 2020. godine dati rezultate.

- Moramo shvatiti da se radi o opasnosti po zdravlje svih nas - rekao je predsedavajući sudija Rolf Hartman kako prenosi FAZ.

Frankfurt je peti po veličini grad Nemačke. Prošle godine je u 67 nemačkih gradova zabeležena koncentracija azotnih oksida iznad dozvoljene.

Savezni upravni sud u Lajpcigu u februaru je presudio da je zabrana ulaska automobila u gradove zakonita, ako je osnovana. Otad pljušte tužbe organizacija za zaštitu životne sredine.

VIDEO: Ovi automobili ubijaju i lepotom ali i cenom:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stela

    6. septembar 2018 | 18:53

    Ja sa mojim ni ne mogu da stignem do Frankfurt-a

  • Sirča

    6. septembar 2018 | 18:52

    Nemam para ni do Beograda da se dovučem.

  • Sima kosmos iz dalekog svemira

    6. septembar 2018 | 20:16

    Šta bi meni tek uradili sa golfom 2 iz 88 1,6 dizel proterali bi me iz zemlje uz doživotnu zabranu ulaska i kaznu bi mi napisali za ekološku katastrofu ali ja ga ne menjam nemam para za bolje a da kucnem u drvo nikad me nije ostavio na putu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA