Kim Džong Un poslao "toplo" pismo Trampu: Uskoro novi susret dvojice državnika

Nakon toga je Kim Džong Un uputio novu smirujuću poruku, kao i pismo koje je krajem prošle nedelje spominjao Donald Tramp

  • 2

Predsednik SAD Donald Tramp primio je "vrlo toplo" pismo od Kim Džong Una, u kojem severnokorejski diktator želi da organizuje "novi susret" sa američkim predsednikom, objavila je u ponedeljak Bela kuća.

- Glavna tema pisma je organizacija novog susreta sa predsednikom. Otvoreni smo prema toj ideji i počeli smo da dogovaramo taj susret, drugi nakon istorijskog susreta 12. juna u Singapuru - rekla je portparolka američkog predsednika Sara Sanders, ali nije navela ni datum ni mesto tog sastanka.

Severna Koreja obeležila 70. godišnjicu postojanja: Tramp zahvalan Kimu što nije pokazao rakete na paradi (VIDEO)

Ona je rekla da je "to pismo novi dokaz napretka u odnosima" između dve zemlje. Sanders je takođe pozdravila napredak u denuklearizaciji i ocenila da je vojna parada u nedelju u Pjongjangu bez međukontinentalnih raketa "garancija dobrih namera" u procesu nuklearnog razoružanja Severne Koreje.

Trampova administracija je nakon samita u Singapuru optimistična, a prvi put je pokazala nezadovoljstvo kad je u avgustu otkazala put u Pjongjang američkog državnog tajnika Majka Pompea, navodeći kao razlog nedovoljan napredak u denuklearizaciji.

Nakon toga je Kim Džong Un uputio novu smirujuću poruku, kao i pismo koje je krajem prošle nedelje spominjao Donald Tramp.

- Uvek je bolje da se dvojica zvaničnika sastanu. Posebno u pogledu Severne Koreje gde većinu odluka donosi Kim Džong Un - ocenila je Sara Sanders.

VIDEO: Koji je lider pobedio u ratu govora tela?

(Telegraf.rs/Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA