10 najopasnijih albanskih bosova: Svi prljavi poslovi mafije su u njihovim rukama, neki spektakularno beže, drugi i dalje slobodno šetaju

Kao i sve kriminalne grupe širom sveta, albanski mafijaši bave se trgovinom drogom, prostitucijom, pranjem novca, ucenama i ubistvima

  • 1

Iako su relativno mala nacija, Albanci imaju značajan broj opasnih ljudi, koji su počinili neke od najtežih zločina. Najviše deluju na teritoriji SAD i u Albaniji.

Pored mafijaša koji dolaze iz Albanije, i Albanci koji žive u Crnoj Gori, na Kosovu i u Makedoniji spadaju u neke od najopasnijih mafijaških grupa širom sveta.

Kao i sve kriminalne grupe širom sveta, albanski mafijaši bave se trgovinom drogom, prostitucijom, pranjem novca, ucenama i ubistvima.

Pijan i nadrogiran otac ubio šestomesečnu bebu nakon što je supruga odbila da ima seks sa njim (FOTO)

Sve ove kriminalne radnje navodno organizuje grupa od 10 ljudi, koji se smatraju "šefovima" albanske mafije, prema sajtu Albeu.com.

1. ALEKS RUDAJ

Šef jedne od najopasnijih kriminalnih grupa u Njujorku, Rudaj organizacije. Osnovana je 1993. u Vestčesteru, a onda se proširila na Bronks i Kvins. Aleks Rudaj, poznat i kao Sandro Rudović, osuđen je 2006. godine na 27 godina zatvora zbog reketiranja, iznuđivanja i kockanja.

Rođen je u Ulcinju a u SAD je pobegao 1987.

2. PRINC DOBROŠI

Osuđen je na 14 godina zatvora u Norveškoj zbog trgovine drogom. Međutim, izveo je spektakularno bekstvo iz zatvora nakon što se podvrgao plastičnoj operaciji kako bi promenio izgled lica. Nakon toga mogao je da se vrati u rodni grad Peć, gde je otvorio kladionicu. Od septembra 2006. živi na Kosovu, dok njegova supruga Albanka i dvoje dece žive u Pragu.

3. ALDO BARE

On je vođa bande Lušnja. Osuđen je za brojne ozbiljne prekršaje 1997. godine u Turskoj, odakle je izručen i sada služi doživotnu kaznu u Drenova zatvoru u Albaniji.

4. LUL BERIŠA

Lider grupe Dures, jedne od najopasnijih u zemlji. Uhapšen je 6. aprila 2006. i služi kaznu u zatvoru 313.

5. NASER KELMENDI

Kelmendi (55), državljanin Kosova, rođen je u Bosni i Hercegovini i navodno je vodio jednu od najjačih kriminalnih porodica na Balkanu. Osumnjičen je da vodi veliku organizaciju koja se bavi trgovinom heroinom, kokainom i anhidridom sirćetne kiseline, sirovine koja se koristi u proizvodnji heroina i koja se transportuje u Evropu preko Balkana.

Služi kaznu u zatvoru Foto: Profimedia

Osuđen je na šest godina zatvora na Kosovu zbog trgovine drogom, ali je oslobođen optužbi za ubistvo, organizovani kriminal i drugih.

6. BRUNO KRASNIKI

Bruno i Saimir Krasniki vođe su nasilne kriminalne grupe koja deluje u Njujorku, Mičigenu i Konektikatu. Oni su osuđeni za višestruke zločine, uključujući ucenu, ubistvo, kidnapovanje, trgovinu narkoticima, pljačku, iznuđivanje, ometanje pravde i posedovanje i korišćenje vatrenog oružja.

7. DŽON EDUART ALITI

Vođa albanske mafijaške grupe koja takođe deluje u SAD-u. Osuđen je za mnoge teške zločine.

8. BASRI BAJRAMI

Bajrami je pravio horor u Belgiji nekoliko godina. Bio je jedan od kidnapera bivšeg belgijskog premijera Poula Vandena Bjonatsa, a onda je uspeo da pobegne iz zatvora Sen Zhili, koji je bio visoko osiguran. Često je dovođen u vezi sa politikom u Makedoniji. Izručen je Kosovu 2004. godine, gde sada šeta kao slobodan čovek.

9. DRITAN DAJTI

Dritan Dajti (38) rođen je u Tirani. Dajti je jedna od najtraženijih osoba u Albaniji. Osuđen je na 20 godina zatvora od prvostepenog suda u Tirani zbog ubistva. Ali nekoliko minuta pre početka saslušanja 17. novembra 2003. uspeo je da pobegne iz sobe za izolaciju u kojoj je bio.

Istraga je kasnije pokazala da je njegovo bekstvo bilo isplanirano. Bio je član bande Kavaja i sada mu se sudi za ubistva četiri policajca u Draču prilikom pokušaja hapšenja, koje se desilo avgusta 2009. Uhapšen je nakon toga i sada služi kaznu u visoko obezbeđenom zatvoru.

10. BAKI SADIKU

Bos kosovsko-albanske mafije u Slovačkoj, Baki Sadiku, osuđen u toj zemlji u odsustvu za šverc 120 kilograma heroina na 22 godine zatvora.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran Veteran

    14. septembar 2018 | 23:24

    Većina u zatvoru, za njih je tamo najsigurnije, čim izađu eto ti veselje jednog po jednog skidaju,jer više nisu u upotrebi,na čelo je došla nova ekipa, i tako u krug život im prodje uglavnom na robiji, a neko i ne stigne da robija....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA