Uhapšeni osumnjičeni za ubistvo koje je šokiralo naciju: Odmotava se klupko oko smrti novinara Jana Kuciaka i njegove verenice

Pozivajući se na policijske izvore, portali SME i Aktuality.sk, gde je Kuciak radio, izvestili su da policija pretražuje i objekte na jugu zemlje

  • 0

Slovačka policija uhapsila je osobe osumnjičene za ubistvo istraživačkog novinara Jana Kuciaka i njegove verenice u februaru ove godine, javili su slovački mediji, prenela je Hina.

Pozivajući se na policijske izvore, portali SME i Aktuality.sk, gde je Kuciak radio, izvestili su da policija pretražuje i objekte na jugu zemlje.

Kuciak, koji je pisao o političkoj korupciji u Slovačkoj, nađen je mrtav sa svojom verenicom Martinom Kušnirovom u njihovom domu kraj Bratislav.

Britanci tvrde da znaju ko je ustvari osumnjičeni za napad na Skripaleve: U pitanju je ruski pukovnik kojeg je Putin proglasio herojem

Kuicak i njegova verenica imali su po 27 godina.

Kuicak i njegova verenica imali su po 27 godina Foto: Tanjug/AP

Ubistvo je, inače, šokiralo naciju i pojačalo ogorčenost zbog korupcije te izazvalo najveće ulične proteste u zemlji otkad je završila komunistička vladavina 1989.

Pritisak je doveo do odlaska premijera Roberta Fica i njegovog ministra unutarnjih poslova Roberta Kalinaka kao i komandanta Tibora Gašpara.

Kuciak je, između ostalog, istraživao slučaj prevare u koji je upleten poslovni čovek s političkim vezama.

Takođe je istraživao veze italijanske mafije s poslovnim ljudima u Slovačkoj.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA