Puškama "Zastave" iz Kragujevca surovo ubijeni žene i deca u Kamerunu: Snimak otkrio teške zločine vojske nad civilima (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Na poslednjem snimku koji je objavio BBC vidi se ubistvo dva deteta i dve žene, od kojih je jedna trudnica

  • 3

Vesti i snimci o teškim zločinima armije Kameruna nad civila na severu te zemlje počeli su da se pojavljuju u maju ove godine, a Bi-Bi-Si od tada sprovodi istraživanje o njihovoj autentičnosti. U poslednjem snimku, koji je danas objavljen, vidi se još jedna egzekucija, a BBC tvrdi da je ona izvedena oružjem iz Srbije.

Naime, na poslednjem snimku koji je objavio BBC vidi se ubistvo dva deteta i dve žene, od kojih je jedna trudnica. Ovaj snimak je još jedan dokaz zverstva vojne snage Kameruna nad civilima.

Kako piše BBC, egzekucije su izvedene oružjem iz Srbije.

Muškarac koji je uleteo sa nožem u bivšu školu i napravio masakr, danas je pogubljen u Kini

- Ono je retko u ovom delu Afrike, ali se na snimcima jasno vidi da se radi o automatskoj puški M21 proizvedenoj u fabrici oružja "Zastava" u Kragujevcu u Srbiji - navodi BBC.

Inače, automatska puška M21A, konstruisana je na Kalšnjikov principu. Na pušku se može montirati podcevni bacač granata u kalibru 40 mm.

Forenzičari koje je unajmio ovaj britanski medij ustanovili su da su snimci tačni.

Vlasti Kameruna su u početku odlučno odbijale autentičnost snimaka, ali su krajem prošlog meseca objavili da je sedam vojnika ove države pod istragom zbog moguće umešanosti u zločine.

UPOZORENJE: VIDEO JE UZNEMIRUJUĆI!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pametan

    27. septembar 2018 | 21:51

    Najbolje oruzije je kragujevka puska ja je imam

  • melbourne

    27. septembar 2018 | 23:50

    Puske su odlicne samo treba gledati kuda okrecu cev.

  • stvarno?

    30. septembar 2018 | 06:35

    da nisu kragujevachke ,bile bi neke druge. dobro u tome je da smo mi uzeli pare prodajom a ne neko drugi. a sad pochinioce pred sud.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA