Trampova savetnica podržala sudiju koji je optužen za seksualno zlostavljanje, a onda je iznela šokantno priznanje

Odbor američkog Senata za pravosuđe u petak je podržao izbor Breta Kavanoa za sudiju Vrhovnog suda SAD, a odluku je prosledio Senatu koji treba da se izjasni

  • 0

Savetnica predsednika SAD Donalda Trampa, Kelien Konvej, izjavila je da je i ona bila žrtva seksualnog napada, ali istakla da zajednički bes žena zbog takvog iskustva ne bi trebalo da utiče na nominaciju Breta Kavanoa za poziciju vrhovnog sudije.

Govoreći za Si-En-En, Konvej je branila Kavanoa od optužbi koje su tri žene iznele protiv njega za seksualno zlostavljanje, prenosi AP.

"Kad je završio rekao je: 'Mislio sam da će te manje boleti ako spavaš'"... Potresna ispovest silovane glumice, jedne od najlepših žena sveta

Ona je kazala da njegovi protivnici greše politizujući njegovu nominaciju i pretvarajući je u "miting "#I ja" pokreta". (#MeToo movement).

Konvej je, kako agencija navodi, kazala da mediji i drugi često različito tretiraju žrtve "na osnovu svojih politika".

Donald Tramp je nominovao Breta Kavanoa za sudiju Vrhovnog suda Foto: Tanjug/AP

- Iskreno, osećam snažnu empatiju prema žrtvama seksualnog napada, seksualnog uznemiravanja i silovanja. Ja sam žrtva seksualnog napada - kazala je Konvej.

Ona je, međutim, dodala da ne očekuje da "za to budu odgovorni sudija Kavano, Džejk Taper, (republikanski senator) Džef Flejk ili bilo ko drugi".

Agencija navodi da Konvej nije govorila o detaljima svojih iskustva, a upitana kako se kao žrtva seksualnog uznemiravanja oseća radeći sa Trampom, koji je takođe bio optužen za takav prekršaj, ona je kazala da to ne treba mešati sa njenim iskustvom.

- Nemojte spajati to sa ovim i svakako nemojte mešati to sa onim što se meni dogodilo - kazala je Konvej.

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da "FBI ima odrešene ruke" u istrazi protiv Kavanoa Foto: Tanjug/AP

Odbor američkog Senata za pravosuđe u petak je podržao izbor Breta Kavanoa za sudiju Vrhovnog suda SAD, a odluku je prosledio Senatu koji treba da se izjasni.

Taj odbor je takođe zatražio istragu protiv Kavanoa o tvrdnjama tri žene koje su ga optužile za seksualno zlostavljanje pre više od 30 godina, na osnovu čega je Bela kuća izdala naredbu Federalnom istražnom birou da započne istragu.

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da "FBI ima odrešene ruke" u istrazi protiv Kavanoa, a ovakav razvoj događaja usledio je nakon dramatičnih svedočenja Kristin Blazi Ford, koja je Kavanoa optužila za seksualni napad dok su oboje bili tinejdžeri 1982, i sudije Kavanoa koji je njene optužbe negirao tvrdeći da se protiv njega vodi politička kampanja.

VIDEO: Tramp: Ja sam stabilan genije

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA