Medlin (3) je nestala na letovanju pre 11 godina, a sada je njen otac progovorio o tom događaju: Seo sam na pod i počeo da se molim

Skotland Jard je podneo zahtev da im se obezbede dodatna sredstva kako bi nastavili da traže malu Medlin

  • 2

Slučaj nestanka trogodišnje devojčice Medlin Meken i posle 11 godina privlači pažnju javnosti. Mala Britanka je nestala iz letovališta u Portugalu gde je boravila sa bratom, sestrom i roditeljima u maju 2007. godine. Tokom proteklih godina se dosta spekulisalo o ovom slučaju - od toga da je oteta do toga da je ubijena.

Medlin do sada nije pronađena, a njeni roditelji bezuspešno tragaju za svojim detetom više od jedne decenije. Oni su te kobne noći kada je Medlin nestala, bili na večeri sa prijateljima, a njihova deca su za to vreme boravila sama u sobi.

Ovaj slučaj je kao bomba odjeknuo u medijima, a bilo je onih ljudi koji su krivili roditelji što su tako malo decu ostavili bez nadzora.

Tražili otmičara, a on im se sam javio: Ko zna koliko su vremena izgubili jureći ovakve tragove u potrazi za malom Medlin

Otac male Medlin je nedavno izjavio da su on i njegova supruga bili veoma uznemireni kada su shvatili da im je ćerka nestala. On je za BBC4 rekao da je odmah počeo da traži Medlin kada mu je supruga rekla da im je dete nestalo.

- Nisam mogao da izbaciom najcrnje misli iz svoje glave, da ju je neko ukrao i zlostavljao. Osećao sam što je duže tražimo da je situacija sve gora. Sećam se da sam seo na pod i da sam počeo da zovem ostale članove porodice da im kažem da se mole za nju - rekao je on.

Maloj Medlin se od 2007. godine gubi svaki trag Foto: AP/Tanjug

Skotland Jard je podneo zahtev da im se obezbede dodatna sredstva kako bi nastavili da traže malu Medlin.

Bilo je spekulacija o budućnosti ove istrage pošto više nema novca da se traga za devojčicom, ali je ministarstvo unutrašnjih poslova potvrdilo da razmatra da izdvoji više novca za ovaj slučaj.

U blogu koji je objavljen ranije ove nedelje oni su istakli da su primili zahtev od policije i da razmatraju da finansiraju potragu za devojčicom do kraja marta 2019. godine.

Skotland Jard vodi svoju istragu o Medlin od 2013. godine, nakon što portugalska policija nije uspela da napravi nikakav napredak.

Potraga za Medlin je do sada policiju koštala preko 13 miliona evra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA