Devojčica tri dana bila zatrpana pored tela stradale majke i preživela: Užasne slike stižu iz ruševina u Indoneziji (FOTO)

Nurul Istikharah (15) ostala je zatrpana kada je zemljotres jačine 7,5 stepeni po Rihteru u petak pogodio Indoneziju

  • 1

Spasilačke ekipa na ostrvu Sulavesi uspele su da izvuku tinejdžerku koja je tri dana provela u ruševinama pored tela nastradale majke.

Herojska smrt u stravičnom zemljotresu: Ostao je poslednji na radnom mestu i spasio na stotine života, a onda je skočio u ambis (FOTO) (VIDEO)

Indoneziju je pogodio zemljotres jačine 7,5 stepeni, Foto: Tanjug/AP

Nurul Istikharah (15) ostala je zatrpana u petak kada je zemljotres jačine 7,5 stepeni po Rihteru u petak pogodio Indoneziju. Posle jedna katastrofe usledila je druga, talas visine šest metara koji je pogodio Palu.

GOLIM RUKAMA NA BETON I VODU

Dramatične fotografije spasavanja devojčice pokazuju i sve nevolje spasilaca. Osim što su morali da uklanjaju velike količine betona da dopru do zatrpanih, moraju i da ispumpavaju vodu koju je naneo plimski talas. I sve to rade ručno.

Veruje se da se u ruševinama nalazi više od 60 osoba, Foto: Tanjug/AP

I veći deo posla spasioci su obavili golim rukama. Plašili su se da bi devojčica mogla da se udavi, spasioci su prvo ispumpavali vodu.

Svaki minut je dragocen, a nadležni tvrde da je sve manje vremena i nade da ispod ruševina ima preživelih. Ispod nekoliko slojeva betona u nedelju su mogli da se čuju neki od zatrpanih gostiju hotela u gradu Palu. Veruje se da je u ruševinama više od 60 osoba.

Žrtve se sahranjuju u masovne grobnice zbog sprečavanja zaraze, Foto: Tanjug/AP

Volonteri su počeli da sahranjuju žrtve potresa u masovne grobnice kako bi se sprečilo izbijanje zaraza. Tela nastradalih dva dana su bila na otvorenom u vrećama kako bi porodice mogle da ih identifikuju, ali zbog raspadanja tela odlučeno je da se ona sahrane u masovne grobnice.

NEKOLIKO HILJADA STRADALIH?

Nadležni su uvereni da će broj žrtava da raste i dalje, a strahuje se da bi konačan broj nastradalih mogao da bude nekoliko hiljada.

Indoneziji je neophodna međunarodna pomoć, Foto: Tanjug/AP

- Dajemo sve od sebe. Vreme je najvažnije, teška mašinerija je na putu - rekao je Muhamed Sjaugi, šef nacionalnog spasilačkog tima.

Predsednik Indonezije Džoko Vidodo dao je ovlašćenje da zemlja prihvati međunarodnu pomoć, a najpotrebniji su hrana, voda i odeća.

VIDEO: Tajfun prošao pored hotela srpskih odbojkašica u Japanu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    1. oktobar 2018 | 20:13

    Svakoj drzavi koja se nadje u nesreci treba se pruziti pomoc u svim oblicima i mogucnostima!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA